Cele mai simple trucuri prin care sa-ti accelerezi cresterea parului pe parcursul iernii

1
De Cristiana Astefanoaiei
12 ian. 2025

Podoaba capilara are de suferit in sezonul rece, dar exista metode prin care o poti ajuta sa se regenereze.

Cresterea parului poate fi stimulata chiar si iarna, daca respecti cu strictete anumiti pasi. Iata de ce e bine sa tii cont si ce trucuri poti folosi pentru un par bogat si sanatos in urmatoarea perioada!

Maseaza-ti scalpul in mod regulat

Un masaj al scalpului stimuleaza circulatia sangelui la nivelul radacinilor parului, ceea ce ajuta foliculii sa primeasca mai multi nutrienti. Poti folosi uleiuri calde precum cel de cocos, ricin sau argan pentru a intensifica efectul. Stimularea scalpului duce la cresterea mai rapida a parului si previne uscarea pielii capului.

Foto: Instagram/@ani_kapo

Incalzeste uleiul la o temperatura usor calda. Aplica-l pe scalp si maseaza cu varful degetelor timp de 5-10 minute, in miscari circulare si lasa uleiul sa actioneze timp de 30 de minute sau peste noapte, apoi spala-te cu sampon.

Protejeaza-ti parul de efectele vremii

Iarna poate fi foarte dura pentru par din cauza vremii reci si a umiditatii reduse.

Aerul uscat este intotdeauna caracteristic iernii; el reduce umiditatea care exista natural in par, facandu-l fragil si determinand ruperea firelor”, spune dermatologul Dr. Shifa Yadav.

Mai mult, apar neplaceri precum matreata sau mancarimile, pentru ca scalpul se usuca si apar scuame, iritatii. Motivul? „Atunci cand este frig, circulatia sangelui la nivelul scalpului este mai redusa”, impartaseste expertul.

Este recomandat sa tii parul acoperit cand iesi afara. Palariile si caciulile din materiale sintetice pot electriza si deteriora parul. Opteaza pentru variante din bumbac sau lana captusita, care ofera protectie fara sa compromita sanatatea parului.

Adopta o dieta bogata in proteine si vitamine

Parul sanatos incepe din interior, iar alimentatia joaca un rol esential. Consuma alimente bogate in proteine, cum ar fi ouale, pestele, nucile si semintele, pentru a sustine productia de keratina.

Nutrienti cheie pentru cresterea parului:

  • Biotina (Vitamina B7) din migdale, avocado si oua
  • Fier din spanac, linte si carne rosie pentru a preveni caderea parului
  • Omega-3 din somon, nuci si seminte de in, acesta hraneste scalpul

Evita spalarea excesiva a parului

Spalarea frecventa a parului indeparteaza uleiurile naturale care protejeaza scalpul si parul. In timpul iernii, spala-ti parul de 2-3 ori pe saptamana, folosind un sampon delicat si fara sulfati.

Cele mai rele lucruri pe care le poti face pentru parul tau – ii distrug sanatatea

Ai grija de varfuri pentru a stimula cresterea parului

Chiar daca vrei sa-ti lasi parul sa creasca, tunderea varfurilor despicate este esentiala. Varfurile deteriorate incetinesc cresterea si fac parul sa arate neingrijit.

Ar fi bine sa o faci la cateva luni pentru a mentine parul sanatos.

Evita, pe cat poti, instrumentele de coafare cu caldura. Placa, ondulatorul si uscatorul de par pot slabi firul de par, mai ales in sezonul rece. Daca nu poti renunta complet la ele, foloseste intotdeauna un spray termoprotector.

Foto: Instagram: ani_kapo