In timp ce multe dintre trendurile de frumusete vin si pleaca, iluminarea chipului cu ajutorul iluminatorului nu se va demoda niciodata: cine nu-si doreste o stralucire diafana, o piele care parca straluceste de sanatate si fericire?
Euforia iluminatorului este molipsitoare, astfel ca uitandu-ma in fiecare zi la influenceri de beauty care il aplicau in exces (poate prea mult pentru gusturile mele), am devenit suficient de intrigata incat sa-mi cumpar o varietate de nuante si texturi, pe care le rotesc in functie de stare, ocazie si machiajul pe care il creez.
Aplicare profesionala
Evident ca poti gresi atunci cand aplici iluminatorul, fie ca aplici prea mult, in zone neinspirate sau o textura care pur si simplu nu te avantajeaza. Make-up artistii avertizeaza ca ideea nu e ca iluminatorul sa se vada: el trebuie sa confere o iluminare din interior, un look diafan natural, ca si cum pielea ta e sanatoasa si fericita, pur si simplu.
„Scopul folosirii iluminatorului este de a-ti pune in valoare trasaturile. Acesta trebuie sa reflecte lumina si sa confere dimensiune chipului”, explica Lijha Stewart, artist Make Up Forever. „Ca regula generala, acesta trebuie aplicat pe partea cea mai inalta a pometilor, pe puntea nasului, pe arcul lui Cupidon, arcade si in colturile interne ale ochilor”, explica expertul.
De asemenea, atentie la tonul pe care il alegi. Acesta trebuie sa se „piarda” in culoarea naturala a pielii tale, deci alege subtonuri galbene, „sampanie” in cazul in care culoarea pielii tale este calda-maslinie sau subtonuri de roz daca ai piele deschisa, rece.
Singurul lucru pe care trebuie sa-l mai iei in calcul este textura cea mai potrivita pentru pielea ta sau pentru efectul pe care doresti sa-l obtii. Exista 3 texturi din care poti alege: pudra, crema si lichid.
Iluminator pudra
Iluminatorul pudra poate fi cel mai intens dintre cele 3 texturi, mai ales daca este metalizat sau duocromatic. Insa atata timp cat particulele sunt extrem de fine, acesta se va uniformiza usor si iti va conferi o luminozitate de invidiat.
Ti se potriveste daca nu te confrunti cu ten aspru, daca pielea ta este fina, fara textura ce poate fi evidentiata prin aplicarea unui produs pudrat. De asemenea, poti apela la el atunci cand efectuezi un machiaj de seara, pentru ca iti va conferi un look mai intens.
Aplica-l cu o pensula medie, care sa-ti ofere precizie si care sa nu fie prea densa – altfel risti sa pui produsul in zone in care nu ti-l doresti sau sa aplici prea mult. Aplicarea unui spray hidratant de fixare la final va ajuta iluminatorul sa fuzioneze cu pielea ta si sa arate mai natural.
Iluminator cremos
Este textura mea preferata, pentru ca se aplica usor si arata natural chiar si in miezul zilei. Ti se potriveste daca te confrunti cu piele texturata sau acnee, sau daca pur si simplu nu-ti place aspectul pudrat si preferi un look mai „cuminte”. Incalzeste-l pe mana si apoi aplica-l cu degetele, prin miscari de tapotare.
Iluminator lichid
Aceasta textura este cea mai recent aparuta in materie de highlighter si e o adevarata revelatie. Iluminatorul lichid este subtire si usor de aplicat, astfel ca va arata natural. Spre deosebire de cel cremos, poate fi destul de intens daca aplici mai multe straturi, dar aplicat intr-o cantitate mica va fi aproape indetectabil – ador versatilitatea lui! Poate fi aplicat cu beautyblenderul sau cu degetele. Poti folosi si o pensula, insa ai grija sa-l uniformizezi cu degetele la final. Nu aplica niciodata pudra peste un iluminator lichid – s-ar putea sa arate nenatural si sa evidentieze textura pielii.
Foto: Instagram – Rosie Hungtington Whiteley