Organismul nostru are nevoie de vitamina E pentru a construi si sustine sistemul imunitar si pentru a ne ajuta la regenerarea celulelor. In plus, este un antiinflamator si un antioxidant. Sunt foarte cunoscute si efectele anti-imbatranire ale vitaminei E atunci cand este aplicata local pe fata peste noapte, oferind un aspect si o senzatie de tinerete.
Uleiul de vitamina E este utilizat pe scara larga in produsele de ingrijire a pielii si anti-imbatranire datorita proprietatilor sale puternice. Este un antioxidant liposolubil cu beneficii de hidratare, conditionare si vindecare a pielii. Aceste proprietati protejeaza celulele de radicalii liberi, care cauzeaza imbatranire prematura.
Vitamina E in skincare: minune pentru tenul imbatranit
Vitamina E contine un nivel ridicat de antioxidanti si influenteaza circulatia sangelui. Daca aplici uleiul de vitamina E local, dupa un timp vei observa o diferenta clara in textura si fermitatea pielii tale.
O analiza publicata in Journal ISRN Dermatology a aratat ca, in general, vitamina E intarzie formarea ridurilor (cauzate de fotoimbatranire).
Petele intunecate ale pielii pot fi uneori cauzate de un exces de melanina. Aceasta afectiune se numeste melasma. Melasma poate fi tratata prin aplicarea topica de vitamina E. Pentru a trata eficient hiperpigmentarea, se recomanda sa asociezi vitamina E cu o concentratie mare de vitamina C pura (acid ascorbic).
Vitamina extrem de importanta pentru creier: Lipsa ei duce la tulburari de memorie
Pentru ca aceasta vitamina este uleioasa, cel mai bine este sa fie aplicata seara, daca este in forma pura.
In schimb, poti adauga vitamina E la un amestec de uleiuri sau la un serum ca tratament facial complet pentru a fi mai simpla de aplicat. Atunci cand este aplicata local sub forma de ulei, vitamina E poate spori eficacitatea altor ingrediente active.
Iata care este cel mai bun mod de a aplica vitamina E pe fata ca tratament anti-imbatranire peste noapte:
Mai intai, te speli bine pe fata. Scopul este de a curata machiajul, sebumul sau alte produse care pot „sufoca” porii. Dupa spalare, iti clatesti fata cu apa calduta.
Amesteca o picatura sau doua de ulei pur de vitamina E cu zece picaturi de ulei purtator. Exemple de ulei purtator includ uleiul de migdale sau uleiul de jojoba.
Aplica amestecul de vitamina E sau serul pe piele cu ajutorul degetelor. Apoi, maseaza serul pe fata cu miscari circulare. In acest fel, circulatia la nivelul fetei va fi stimulata, iar produsul se va raspandi.
3 motive sa folosesti vitamina E pentru ingrijirea pielii
Dupa ce ai aplicat uleiul cu vitamina E, asteapta cel putin 30 de minute inainte de a pune capul pe perna. Repeta acest tratament o data sau de doua ori pe saptamana, ca o rutina de ingrijire a pielii. Tratamentul trebuie facut cu o ora inainte de culcare.
Nu uita ca vitamina E este liposolubila. Acest lucru inseamna ca se poate acumula in piele si, de aceea, nu se recomanda utilizarea zilnica a uleiului.
Cel mai simplu ar fi sa apelezi la o masca ce are in componenta sa vitamina E, astfel incat sa fii sigura ca raportul acestui ingredient activ este unul adecvat si produsul e unul noncomedogenic.
Vitamina E te ajuta din interior catre exterior
Vitamina E in skincare nu este doar cea pe care o aplicam direct pe ten. Ingrijirea pielii se face, in primul rand, din interior. Exista sansa ca dieta ta zilnica sa fie deja bogata in vitamina E, dar suplimentarea aportului de vitamina E prin alimente naturale sanatoase poate stimula sinteza celulara si te poate mentine sanatoasa in general. Printre exemplele de alimente bogate in vitamina E se numara murele, avocado si migdalele.
Suplimentele orale de vitamina E pot sustine necesarul nutritional si fac pielea sa straluceasca si sa arate mai tanara.
Cum sa folosesti vitamina E pentru par
Potrivit National Institutes of Health din SUA, adultii nu ar trebui sa ia mai mult de 15 miligrame de vitamina E pe zi.
Administrarea de suplimente de vitamina E mai mult de un an poate duce la acumularea acestora in organism. Excesul de vitamina E in fluxul sanguin poate provoca subtierea sangelui. Daca ai o afectiune hemoragica sau iei anticoagulante, discuta cu medicul inainte de a lua suplimente de vitamina E.
Foto: depositphotos.com