Cum sa uniformizezi pielea de pe corp si sa scapi de textura aspra si foliculita

1
De Cristiana Astefanoaiei
28 aug. 2024

Daca vrei sa ai picioare si brate fine, urmeaza acesti pasi pentru a elimina textura aspra.

Bubitele pot aparea din diverse cauze, cum ar fi iritatiile provocate de epilatul cu lama, transpiratia, utilizarea produselor cosmetice nepotrivite sau chiar purtarea hainelor stramte. In general, ele se manifesta prin mici inflamatii sau eruptii cutanate, care pot fi insotite de mancarime sau sensibilitate.

Foliculita este o afectiune a pielii cauzata de inflamarea foliculilor de par. Aceasta poate fi rezultatul unei infectii bacteriene sau fungice, dar poate aparea si din cauza frecarii hainelor, epilarii, barbieritului sau chiar transpiratiei excesive. Se manifesta prin mici bubite rosii, uneori cu un varf alb, si poate fi localizata oriunde pe corp, unde exista foliculi de par.

Iata ce poti face ca sa scapi de aceste iritatii cu aspect neplacut si sa uniformizezi pielea.

Exfolierea regulata

Este un pas crucial pentru indepartarea celulelor moarte si pentru prevenirea blocarii porilor, care poate duce la aparitia bubitelor si a foliculitei. Poti opta pentru doua tipuri de exfoliere, dar nu ambele in acelasi timp, caci vei sensibiliza pielea.

Exfoliere mecanica, cu un scrub bland, cu particule fine, pentru a masa pielea intr-un mod delicat. Exfoliaza de 1-2 ori pe saptamana, concentrandu-te pe zonele predispuse la foliculita, cum ar fi picioarele, fesele si bratele. De asemenea, mai poti folosi o manusa exfolianta, care te va ajuta sa indepartezi cu blandete celulele moarte.

Manusa exfoliere, Coco & Eve, 60 lei

Exfoliere chimica, folosind produse cu acizi alfa-hidroxi (AHA) sau beta-hidroxi (BHA). Acesti acizi patrund adanc in pori, ajutand la desfundarea lor si prevenind astfel aparitia bubitelor. Opteaza pentru o lotiune cu acid glicolic, pentru o exfoliere blanda.

Crema de corp cu 10% acid glicolic, Glyco-A Body, bebetei.ro, 81 lei

Hidratarea corespunzatoare

Mentine bariera cutanata sanatoasa pentru a preveni uscarea excesiva, care poate agrava foliculita si bubitele. Alege o lotiune care sa nu contina uleiuri comedogenice si sa fie potrivita pentru pielea ta. Ingredientele precum aloe vera, glicerina, acidul hialuronic si ceramidele sunt excelente pentru hidratarea pielii fara a o incarca.

Mizon Niacinamide Smoothing, notino.ro, 152 lei

Atentie la epilat

Daca obisnuiesti sa te razi pe picioare, in zona inghinala sau pe brate, favorizezi aparitia bubitelor. Ce poti face?

  • foloseste lame ascutite, pentru ca o lama tocita poate provoca micro-leziuni la nivelul pielii, crescand riscul de infectii si iritatii
  • aplica un gel sau o crema de ras, pentru a obtine o bariera protectoare intre lama si piele, reducand frictiunea
  • epileaza-te in directia cresterii firului de par, ca sa previi rasucirea firului de par in folicul si aparitia foliculitei

Aspectul de „piele de gaina” dispare cu acest truc

Keratoza pilara este cea mai comuna cauza pentru aceasta textura de la suprafata pielii. O combinatie dintre doua produse te poate ajuta. Ai nevoie de un gel de curatare cu acid salicilic pentru piele aspra, cu care sa uniformizezi pielea. Inlocuieste orice alt sapun dur sau parfumat cu un astfel de produs si lasa-l sa actioneze cateva minute la dus, inainte de clatire. Dupa ce foloseste acest produs, trebuie sa hidratezi pielea, pentru ca altfel va ramane uscata. Te poate ajuta o lotiune pentru piele uscata si iritata.

Gel de curatare exfoliant S.A pentru fata si corp piele uscata si aspra cu rugozitati, CeraVe, drmax.ro, 61,11 lei la reducere

UreaRepair PLUS lapte de corp pentru ten uscat si iritat Eucerin, notino.ro, 121 lei la reducere

Hainele stramte, mai ales cele din materiale sintetice, pot freca pielea si pot agrava foliculita

Opteaza pentru materiale naturale, cum ar fi bumbacul, care permit pielii sa respire. In plus, asigura-te ca hainele sunt curate si bine clatite de detergent, pentru a preveni iritatiile.

De asemenea, daca bubitele nu dispar sub nicio forma sau se infecteaza, trebuie sa consulti un medic dermatolog pentru a-ti prescrie un tratament personalizat.

Foto: Instagram/@izabelgoulart