Un studiu publicat in Journal of Cosmetic Science a constatat ca accesoriile de machiaj sunt supuse multor contaminari bacteriene din cauza expunerii lor la numeroase suprafete. Pensulele de machiaj sunt expuse la poluare, la celulele moarte ale pielii si la praf, ceea ce poate duce la mai multe probleme. Fii sincera cu tine si recunoaste daca le cureti mai rar decat ar fi cazul. Azi este momentul sa faci o schimbare, de dragul sanatatii tale.
Pensulele de machiaj trebuie curatate mai des decat credeai
De fapt, ideal ar fi dupa fiecare utilizare. Sa spunem totusi ca nu ai o multime de pensule pentru a le inlocui cat stau la uscat. Daca mergi la birou si te machiezi zilnic, alege sa speli pensulele in weekend, cand porti un make-up mai relaxat. Asadar, le cureti la fiecare 5 zile. Daca ai posibilitatea, spala-le la fiecare 3 utilizari.
Exista mai multe probleme ale pielii care pot aparea daca nu iti cureti pensulele de machiaj. Studiile au aratat ca ai putea face mai repede o infectie cu stafilococ, infectii ale ochilor si chiar riduri. Pot duce la acumularea de celule moarte ale pielii, murdarie, ulei si bacterii nedorite care iti fac pielea mai predispusa la infectii. De asemenea, s-ar putea sa observi mai multe eruptii acneice.
Evita sa imparti pensulele de machiaj cu altcineva, caci nu se stie niciodata cum poti sa preiei o infectie, in special daca ai tenul sensibil.
Sapunul ieftin pe care make-up artistii il recomanda pentru curatarea pensulelor de machiaj
Cum se dezinfecteaza corect pensulele de machiaj
Ai nevoie de sampon sau sapun, de un detergent pentru pensule si de un covoras de silicon pentru curatarea pensulelor, care te va ajuta sa iti cureti pensulele de machiaj si sa scapi de bacteriile care se inmultesc pe ele.
Umezeste pensula de machiaj cu apa calduta si aplica sapun lichid. Foloseste miscari circulare pentru a curata pensula si a scapa de toate impuritatile.
Spala fiecare pensula pana cand apa curge limpede. Stoarce usor apa din perii ei si asaza pensulele pe un prosop dupa ce ai scapat de excesul de umiditate cu un prosop de hartie curat si uscat. Lasa-le sa se usuce la aer cateva ore sau zile. Nu le pune ude intr-un dulap, caci umiditatea va incuraja dezvoltarea bacteriilor.
Dupa uscare, pentru dezinfectarea pensulelor, foloseste alcool izopropilic. Pune-l intr-un recipient cu pulverizator si stropeste bine fiecare pensula in parte. Acesta contine 99% alcool pur si esti astfel sigura ca pensulele tale nu mai gazduiesc bacterii sau alte pericole.
Cum sa-ti cureti pensulele de machiaj in cateva secunde: Trucul simplu dezvaluit de o bloggerita
Daca nu ai un covoras de curatare a pensulelor, umple un bol cu apa calduta si invarte varful pensulei in el pentru a o curata. Foloseste palmele tale pentru a scoate excesul de murarie din pensule.
Foto: Freepik.com