Sigur, crema cu protectie solara ramane primul pas pe care il faci atunci cand vine vorba de a-ti proteja pielea local, dar daca doresti sa aduci un plus sanatatii pielii tale, poti incerca sa o faci din interior spre exterior. Consumul de rodie aduce organismului un aport bogat de antioxidantii, asa ca savureaz-o ori de cate ori prinzi ocazia.
5 fructe si legume care te ajuta sa arati mai tanara: Nu trebuie sa lipseasca din dieta ta!
BENEFICIILE PENTRU SANATATE ALE RODIEI
Rodia are efect antiinflamator, poate incetini reproducerea celulelor maligne (poate ajuta in controlul cancerului de san), contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale, amelioreaza durerile articulare, reduce riscul afectiunilor cardiovasculare, lupta impotriva infectiilor fungice si bacteriene si contribuie la imbunatatirea functiilor cognitive si a memoriei.
CUM LUPTA RODIA IMPOTRIVA RAZELOR UV
Stim din cercetari ca atunci cand consumam antioxidanti, ajutam la protejarea pielii impotriva fotoimbatranirii prin absorbtia razelor UV. Si in timp ce multe fructe contin antioxidanti, rodia contine cantitati impresionante. Studiile clinice arata ca extractul concentrat de rodie are capacitatea de a spori fotoprotectia pielii. In termeni simpli, asta inseamna ca celulele pielii tale devin mai puternice in fata efectelor nocive ale razelor UV. Un alt studiu arata chiar ca extractul de rodie creste rezistenta pielii impotriva razelor UVB (sunt mai puternice decat razele UVA, pot afecta ADN-ul celular al pielii si sunt respondabile pentru arsurile solare; razele UVB pot declansa cancerul de piele).
View this post on Instagram
Substanta-minune care ajuta la regenerarea inimii si creierului. Iata in ce fructe se gaseste
Beneficiile nu se opresc aici. Multi oameni sufera modificari pigmentare dupa ce s-au expus la soare, iar un studiu demonstreaza ca administrarea de extract de rodie intr-un supliment oral poate ajuta inclusiv la hiperpigmentarea (pistrui, pete mici cafenii) indusa de soare.
Extractul de rodie creste, de asemenea, rezistenta la schimbarile din microbiomul pielii. Acesta pielii joaca un rol important pentru sanatatea pielii, deoarece comunica cu sistemul imunitar si il protejeaza de factorii de stres externi.
Foto: depositphotos.com