Am avut dintotdeauna probleme cu scalpul deoarece se descuameaza si e uscat. Insa atunci cand a aparut pe piata samponul uscat, m-am grabit sa-i fac loc in rutina mea de ingrijire, si presupun ca la fel ai facut si tu. Pentru ca, trebuie sa recunoastem, este unul dintre cele mai convenabile produse de frumusete. Mai ales daca ai par lung, probabil ca nu ai timp si chef sa-l speli in fiecare zi – in plus, expertii in ingrijirea parului sustin de ani buni ca nu e sanatos pentru par sa-l samponezi prea des.
15 femei celebre care demonstreaza ca parul lung nu se va demoda niciodata
Samponul uscat amana spalarea parului chiar si cu doua zile si improspateaza coafura, astfel ca nu-ti mai bati capul atat de des cu spalare, uscare si coafat. Timp si energie economisite!
Pretul platit
Cu toate astea, n-am putut sa nu observ ca scapul meu sufera si mai mult de cand folosesc samponul uscat, mai ales daca il aplic doua zile consecutiv. Am senzatie de mancarime, descuamari si uneori chiar mici eruptii, mai ales pe linia parului. Pentru ca sunt fortata sa reduc folosirea acestui produs, am vrut sa descopar care este parerea dermatologilor si am gasit cateva informatii utile.
„Atunci cand il folosim prea des, samponul uscat se acumuleaza in par si pe scalp cauzand iritatie, inflamatie, uscaciune si senzatie de mancarime. In unele cazuri severe, poate duce chiar si la caderea parului”, explica pentru Mindbodygreen dermatologul Joshua Zeichner.
Ne e greu sa ne gandim la pielea de pe scalp la fel ca la cea de pe fata, desi e vorba despre acelasi organ. Iti ingrijesti tenul aplicand serumuri si creme hranitoare, dar de scalp cum ai grija? Pana la urma, de sanatatea acestuia depinde si frumusetea parului tau.
„Parul suporta mai bine produsele de styling, dar scalpul e diferit. Are nevoie de o curatare regulata ca sa-si pastreze sanatatea si sa functioneze corect. Poti folosi sampon uscat atata vreme cat nu abuzezi de el, insa incearca sa introduci in rutina produse care au si proprietati benefice si care nu usuca”, recomanda dermatologul Doris Day.
Preparate naturale care iti daruiesc un scalp sanatos si un par bogat
Din fericire, exista pe piata destule produse care te ajuta sa-ti reimprospatezi parul fara sa agresezi scalpul. Alege-le in functie de tipul de par:
Par fin: Aveda Pure Abundance spray styling pentru volum
Produsele Aveda sunt recunoscute pentru eficienta lor, dar si pentru ingredientele benefice pe care le contin. Acest spray pentru volum „ridica” parul de la radacina creand efect de volum fara sa incarce si fara sa afecteze scalpul.
Il poti folosi in a treia zi de la spalare pentru a improspata parul. Pentru un efect vizibil, iti recomand ca dupa ce aplici spray-ul la radacina sa usuci putin parul cu uscatorul tinand capul in jos – 30 de secunde sunt suficiente. La final, te vei bucura de volum impresionant si de prospetime. In urmatoarea zi, insa, va trebui sa speli parul deoarece acest produs nu contine talc, prin urmare nu absoarbe sebumul.
Par uscat/deshidratat: Wella Professionals Elements
Produsele din gama Elements de la Wella Professionals nu contin parabeni sau sulfati, prin urmare sunt foarte blande cu scalpul sensibil. Ingredientele hranitoare rehidrateaza parul uscat fara sa-l incarce, astfel incat acesta sa-si recupereze forta si aspectul sanatos. Daca vrei sa-ti refaci coafura fara sa fie nevoie sa te speli pe cap, pulverizeaza acest spray inainte. Vei obtine o stralucire atragatoare!
Cum obtii par glossy ca al supermodelelor
Par gras: Briogeo Scalp Revival Charcoal + Biotin Dry Shampoo
Briogeo este unul dintre cele mai iubite branduri de ingrijirea parului la nivel global. Produsele lor sunt gandite pentru a hrani si proteja scalpul. Cei de la Briogeo nu cred in repararea de moment si stiu ca parul frumos e imposibil de obtinut daca scalpul nu functioneaza normal.
Samponul lor uscat improspateaza imediat parul, insa e mai bland decat altele deoarece contine carbune activ, care absoarbe excesul de sebum in mod natural si care echilibreaza scalpul. In plus, este infuzat cu biotina, un ingredient esential pentru sanatatea firului de parul.
Foto: Shutterstock.com