Iar pentru ca este numit „pentru bebelusi” inseamna ca e sigur, nu-i asa? Se pare ca, desi nu este periculos pentru ten, uleiul pentru bebelusi nu este tocmai cea mai buna optiune in ceea ce priveste ingrijirea pielii.
„Daca sa folosesti sau nu uleiul pentru bebelusi pe fata depinde de cat de in regula consideri ca este sa folosesti produse derivate din petrol, dar si cat esti de predispusa la aparitia acneei”, declara medicul Sonia Batra.
Uleiul mai putin cunoscut care poate face minuni pentru parul si pielea ta
Ce este uleiul pentru bebelusi?
In general, uleiul pentru bebelusi este fabricat din ulei mineral, in special din ulei de parafina.
„Uleiul mineral este un produs secundar derivat din petrol, care este creat atunci cand petrolul se distileaza pentru a se obtine benzina. Desi uleiul mineral rafinat folosit in produsele cosmetice este considerat non-toxic, uleiul mineral industrial este controversat, existand suspiciuni ca ar putea fi cancerigen”, spune Dr. Batra.
Exista numeroase intrebuintari ale uleiului pentru bebelusi, iar uleiul mineral este un ingredient care se gaseste intr-o gama variata de produse cosmetice. Este folosit pentru proprietatile sale oclusive, ceea ce inseamna ca formeaza o pelicula deasupra pielii ce impiedica pierderea apei, pastrand in acest fel pielea hidratata.
Ce riscuri prezinta folosirea uleiului pentru bebelusi pe ten?
Dar aceasta caracteristica aduce si riscuri. „Moleculele mari ale uleiului mineral impiedica patrunderea acestuia in piele. Desi se crede ca nu are potentialul de a bloca direct porii, pentru ca este gras si dificil de indepartat, de-a lungul timpului, poate forma un strat care previne reinnoirea celulara in mod natural, cauzand astfel aparitia acneei”, declara medicul, potrivit Yourtango.com.
Din moment ce solutiile de demachiere pe baza de ulei te pot ajuta sa indepartezi machiajul rezistent si impuritatile de pe ten, uleiul pentru bebelusi poate fi inclus ca un prim pas intr-un ritual de demachiere in doua etape, urmat apoi de spalarea tenului cu o lotiune speciala.
Uleiurile de fata pe care celebritatile le adora in sezonul rece
„Desi nu cred ca este periculoasa folosirea uleiului pentru bebelusi pe fata, exista optiuni mai bune pe piata in ceea ce priveste produsele de ingrijirea pielii”, spune dr. Batra. Iar asta inseamna ca poti opta pentru alternative mult mai bune.
Daca vrei sa folosesti un ulei pentru ingrijirea tenului, exista numeroase optiuni. De exemplu, ai putea incerca uleiul de cocos, untul de shea sau uleiul de masline. Iata cateva alternative:
Uleiul de cocos nerafinat
Uleiul virgin de cocos este complet sigur pentru aplicarea pe fata si corp, dar poate fi folosit si pentru gatit. In varianta nerafinata, organica, nu contine parfum adaugat sau conservanti si este ideal pentru par si piele. Reface pielea uscata si parul degradat acoperindu-le cu un strat protector care combate efectele nocive ale soarelui, vantului si temperaturilor scazute.
Uleiul de macese
Acest uleiu are proprietati vindecatoare si intens hidratante pentru piele. Contine numerosi nutrienti care hranesc pielea, dar si antioxidanti care combat efectele radicalilor liberi, prevenind astfel imbatranirea prematura a tenului.
Uleiul de catina
Catina contine de pana la zece ori mai multa vitamina C decat portocalele. Prin urmare, este de inteles de ce uleiul de catina este considerat un ingredient natural cu puternic efect antirid. Se foloseste diluat in alte uleiuri, precum cel de cocos sau masline, intr-o concentratie de 2-10 la suta.
Sfaturi de la Andreea: Cum folosesti uleiul de cocos pentru beauty si gatit
Foto: Shutterstock.com