In sfarsit ne puteam lua adio de la suvitele decolorate care aratau precum niste dungi pe par si ne puteam bucura de o culoare multidimensionala si un par luminos, ce parea decolorat natural de soare.
Balayage, care a aparut initial in Franta, presupune aplicarea vopselei de par cu pensula, de catre un colorist, care alege modelul de aplicare si zonele pe care doreste sa le evidentieze. Este o tehnica libera, care se bazeaza exclusiv pe talentul si priceperea specialistului.
In trecut, suvitele decolorate erau selectate si vopsite de la radacina pana la varfuri, apoi erau acoperite cu folie.
Trucul de ingrijire a parului pe care Cindy Crawford isi doreste sa-l fi stiut in tinerete
„Suvitele traditionale includ aproape intotdeauna foliile si culoarea este aplicata de la radacina pana la varfuri. In cazul balayage-ului, tehnica folosita este una vizuala, in care se picteaza cu o pensula unele suvite de par”, declara pentru glamour.com colorista Francesca Dixon. „Rezultatele sunt foarte diferite pentru ca balayage-ul ofera un aspect uniform si un look subtil, in timp ce suvitele (pentru ca sunt create de la radacina) pot arata ca niste dungi”, adauga specialista.
De cativa ani, balayage-ul a fost cea mai solicitata tehnica de colorare in saloane, fiind foarte populara in randul clientilor. Dar recent, poate ca o reactie a faptului ca saloanele au fost inchise din cauza pandemiei, avem de-a face cu o adevarata explozie de noi trenduri de colorare. Se fac remarcate suvitele colorate care incadreaza chipul, precum cele in tendinte in anii ’90.
Parul lung revine in trend pentru toamna 2021: 5 produse care il vor ajuta sa creasca mai repede
Desi efectul subtil al balayage-ului este in continuare in tendinte, multe persoane opteaza pentru o versiune noua, mai pronuntata, care a fost numita „foilayage”.
Vezi această postare pe Instagram
Ce este foilayage?
Foilayage este o combinatie intre balayage si folosirea foliilor din aluminiu care sunt utilizate in cazul suvitelor decolorate clasice. Aceste doua tehnici sunt folosite impreuna pentru a crea un rezultat mai luminos, cu suvite mai deschise, pastrand in acelasi timp aspectul natural.
Cum se realizeaza foilayage-ul?
Coloristul va imparti parul in sectiuni si va aplica strategic vopseaua, apoi va infasura suvita in folie. In acest fel este amplificata luminozitatea suvitei, pastrand totodata aspectul natural si efectul multidimensional al balayage-ului.
Elementul cheie al acestui nou look este modul in care coloristul aplica foliile. In cazul suvitelor decolorate clasice, coloristul aplica vopsea de la radacina pana la varfuri, apoi infasoara suvita in folie de aluminiu.
Cum sa-ti faci acasa un scrub natural pentru scalp, care promoveaza cresterea sanatoasa a parului
In cazul foilayage-ului, sectiunea de par este pictata cu grija, adesea lasand radacinile necolorate sau aplicand vopseaua intr-un anumit unghi. Pentru ca sectiunea colorata sa nu se atinga de cea care a fost omisa intentionat, coloristul va folosi doua bucati de folie pentru a crea un sandvis pe par. Astfel culoarea este pastrata exact in locul in care se doreste. Foliile accelereaza procesul de decolorare si creeaza un rezultat mai deschis si mai luminos.
Care sunt beneficiile tehnicii foilayage?
Rezultatele acestei tehnici sunt mult mai luminoase si mai stralucitoare decat balayage-ul clasic si te ajuta sa obtii un efect gradient de la radacini pana la varfuri. La fel ca balayage-ul, foilayage este una dintre cel mai usor de intretinut tehnici de colorare. Arata la fel de bine si dupa ce parul a crescut.
Foto: Instagram/@chrisweberhair