In functie de proprietatile pe care acestea le au, ele pot hidrata, curata, ilumina sau ajuta la detoxifierea tenului.
Eu sunt un fan al mastilor, scruburilor si altor tratamente de beauty pe care le poti face chiar la tine acasa, cu ingrediente naturale. Insa, din pacate, nu intotdeauna am timpul necesar sa imi ingijesc pielea asa cum mi-as dori.
Totusi, in weekend, incerc sa imi rezerv cateva ore pentru mine si imi rasfat pielea si organismul. Incep cu o baie calda si relaxanta, apoi cu exfolierea, tratamente pentru calcaie si maini, iar apoi, evident, pentru fata.
De-a lungul timpului, mai ales cat am fost studenta, am incercat tot felul de trucuri cu ingredientele naturale folosite in tratamentele de infrumusetare. Fie ca le aflam de la prieteni, mama, bunica sau le dezvaluiau vedetele in interviuri pentru presa straina, incercam tot ce auzeam.
Pe parcurs, am ramas fidela unor tratamente de ingrijire cu ingrediente naturale, care mi s-au parut eficiente si care m-au ajutat sa obtin piele catifelata, luminoasa si sanatoasa pe care mi-am dorit-o.
Iata cateva dintre ingredientele naturale folosite in tratamentele de infrumusetare pe care le recomand:
Ingredientele naturale folosite in tratamentele de infrumusetare impotriva cearcanelor
Albastrelele m-au ajutat sa scap de cearcane si petele violet din jurul ochilor. Mai exact ceaiul de albastrele a fost salvarea mea pe toata perioada de studentie. Un tratament eficient, cand il practicam cu regularitate, ceaiul de albastrele, folosit seara, inainte de culcare, imi diminua cearcanele si aspectul acela inestetic.
Cum procedez:
Intr-un infuzor pun ceai de albastrele cat sa il umplu. In imbric, pun nu mai mult de o jumatatea de cana de apa. Dupa ce da in clocot, pun apa in cana, puninfuzorul cu albastrele si astept sa fie gata ceaiul.
Cand ceaiul se raceste, inmoi doua dischete demachiate il el, iar apoi le pun pe o farfurie, pentru 2-3 ore la frigider. Dupa ce s-au racit, le scot si le aplic pe ochii inchisi, unde le las sa actioneze timp de 10 – 15 minute. Daca pe tine nu te deranjeaza sa stai nemiscata, le poti tine si 20 de minute, eu trebuie sa rescunosc, nu am prea multa rabdare sa stau asa mult cu ochii inchisi.
Dupa ce si-a facut efectul ceaiul de albastrele, ochii par mult mai odihniti, iar nuanta neplacuta de violet este diminuata.
Ingredientele naturale folosite in tratamentele de infrumusetare pe baza de argila
Una dintre mastile pe care le folosesc cel mai des este cea cu apa si argila, pentru indepartarea si tratarea cosurilor. Argila are efect antioxidant si usuca pielea, iar astfel accelereaza procesul de videcare al eruptiilor.
Cum procedez?
Intr-un castron mic, torn direct din recipientul in care se afla, echivalentul a doua lingurite de argila. (Din cate stiu, nu este recomandat sa folosesti vase din inox sau plastic atunci cand amesteci un tratament cu argila.) In castron picur apa, atat cat sa imi ajunga pentru a obtine un amestec omogen, o pasta. Masca nu trebuie sa fie prea lichida, pentru ca se va indinte pe toata fata. Cu degetul, aplic amestecul pe fiecare cos in parte si il las sa actioneze timp de cateva ore.
Masca cu miere si iaurt pentru o piele hidratata
Imi amintesc ca aceasta era masca mea preferata cand am venit in Bucuresti. Mi se usca foarte usor si mai ales repede tenul, iar atunci mama mi-a spus: de ce nu iti faci o masca cu miere si iaurt?
In iarna aceea, apelam la ea de doua ori pe saptamana, mai ales cand incepeu sa mi se usuce si cojeasca nasul si pometii de la vant. Miere are doua proprietati benefice, este antioxidanta si hidratanta, iar amestecul cu iaurt conduce la o piele stralucitoare si catifelata.
Cum procedez?
Tot intr-un castron mic amestecam o jumatate de borcan de iaurt cu doua sau trei lingurite de miere, in functie de cat de uscat era tenul meu. Dupa ce obtineam o pasta omogena, o aplicam pe fata si o lasam sa actioneze timp de 10 minute.
La final clateam atent cu apa calda. Este foarte important sa clatesti cat mai bine pielea dupa ce ai folosit o astfel de masca. Te poti asigura ca ai indepartat tot produsul apeland la un gel de curatare dupa. Miere este lipicioasa, iar daca ramane necuratata pe ten poate bloca porii.
Uleiul de cocos pentru calcaie
Despre acest produs minune am auzit o multime de cuvinte de lauda, iar intr-o zi am decis sa il incerc si eu. Evident, de atunci nu ne-am mai putut desparti! Hidrateaza intens si lasa pielea fina si catifelata dupa cateva utilizari.
Eu il folosesc pentru hidratarea calcaielor. Mult timp m-am confruntat cu problema talpilor crapate, iar uleiul de cocos m-a ajutat sa am picioare frumoase, perfecte pentru sandale.
Cum procedez?
Dupa ce am inmuiat picioarele, am curatat cuticulele, am taiat unghiile si mi-am curatat calcaiele imi fac pedichiura. Aleg culori inchise pentru lacul de unghii, iar la final imi rasfat calcaiele dandu-le cu ulei de cocos. La cateva ore dupa aplicare pielea este hidratata si talpile mele arata perfect!
Uleiul de cocos pentru hidratarea parului
Un tratament pe care imi place sa il fac o data pe saptamana, pentru parul meu, se bazeaza pe ulei de cocos. Acesta hidrateaza intens firele degradate si imi lasa parul fin, moale si stralucitor.
Cum procedez?
Cu o zi inainte sa ma spal pe cap, seara, aplic ulei de cocos pe lungimea parului. Imi prind parul lejer, intr-un coc mic pe care il fixez cu doua sau trei agrafe. Peste imi pus o casca de dus dintr-un material usor, insa nu 100% din plastic. Astfel reusesc sa protejez si perna si asternutul de ulei.
Dimineata, cand ma trezesc spal indepartez casca, scaot agrafele si imi spal foarte bine cu sampon si balsam parul. Rezultatul final? Un par hidratat, moale si mai ales stralucitor!