Tehnica simpla care iti ajuta parul sa creasca mai repede si sa fie mai des – 5 pasi explicati de un dermatolog

1
De Cosmescu Elisabeta
5 iun. 2022

Fara doar si poate, un masaj al scalpului e deosebit de relaxant, dar cat de eficienta poate fi aceasta procedura impotriva caderii parului? Expertii au studiat efectele si considera ca masajul e unul dintre cele mai bune si mai accesibile remedii pentru stimularea cresterii si densificarii fibrei capilare.

Iata cum functioneaza masajul capilar si care sunt efectele lui atunci cand acesta este aplicat timp indelungat!

„Exista numeroase studii care demonstreaza ca stimularea circulatiei sangelui la nivelul radacinilor de par ajuta la o regenerare mai buna”, spune Bridgette Hill, dermatolog specializat in alopecie si probleme ale scalpului. Cu ajutorul unui masaj realizat de doua trei ori pe saptamana te poti relaxa si totodata, poti reduce cadearea parului. „Masajul ajuta la reoxigenarea corespunzatoare a scalpului si a foliculilor de par. Totodata, nutrimentii ajung mai usor la radacina firului de par si ii stimuleaza cresterea”, explica dermatologul.

Top 5 cele mai cool tendinte in materie de hairstyle pe care sa le incerci vara asta

Daca si tu esti convinsa ca trebuie sa incluzi masajul scalpului in rutina ta de ingrijire a parului, atunci esti norocoasa. Dermatologul Bridgette Hill iti dezvaluite pasii acestei proceduri simple si accesibile.

Cum sa-ti masezi eficient scalpul –  5 pasi importanti

Inainte de toate, ar trebui sa stii ca masajul pe care il recomanda dr. Hill se poate face cu o perie speciala pentru scalp. Aceasta este fabricata din silicon, iar perii ei moi ajuta la indepartarea celulelor moarte de pe suprafata scalpului. Folosita atat pe parul umed, cat si pe cel uscat, ajuta la refacerea fluxului sanguin si la fortificarea radacinilor de par. In cazul in care nu ai o astfel e perie, te poti masa simplu, doar cu mainile.

  1. „Intai de toate e foarte important sa te asiguri ca porti haine cat mai lejere. Evita tricourile sau bluzele care iti strang umerii, gatul sau ceafa. Incepe prin a te masa gradual, folosind miscari circulare, de la ceafa in sus, toata suprafata capului.
  2. Opteaza pentru o lotiune sau un ulei care stimuleaza cresterea parului (in general, le recomand pe cele din extracte naturale, de pilda, de ardei, lupin sau rozmarin). Aplica unul dintre aceste doua produse de ingrijire la radacina firului de parului si maseaza-te bland cu aceasta timp de 5 minute. „Nu aplica toata lotiunea sau uleiul dintr-o data. Maseaza-te pe portiuni si adauga cativa stropi de produs”, astfel eviti excesele (parul si radacina lui absorb doar atat cat este necesar, excesul va ramane in afara fibrei capilare si a pielii scalpului).
  3. In timp ce te masezi insista pe zonele unde parul este mai rar. „Apasa punctual cu degetele. Evita frecarea si ranirea sclapului din cauza unghilor prea lungi. Cu baza incheieturii mainii iti poti intinde si masa muschii din jurul tamplelor”, mai explica dermatologul.
  4. Odata ce scalpul si parul sunt acoperite cu ulei sau lotiune, „foloseste peria pentru masaj inca cinci minute pe tot scalpul”, spune Hill.
  5. Repeta aceeasi operatiune la dus in timp ce te samponezi. La lipezire, lasa apa sa curga din capul de dus direct pe par. Si aceasta stimuleaza excelent circulatia sangelui. Nu folosi apa prea calda pentru ca risti sa favorizezi aparitia matretii si sa deteriorezi fibra capilara prin deshidratarea ei (temperatura crescuta a apei ii poate distruge stratul protector).

Jennifer Aniston, noi dezvaluiri despre „divortul dureros” de Brad Pitt. Ce a ajutat-o sa treaca peste aceasta experienta?

Ce suplimente pentru par nu trebuie sa-ti lipseasca?

Potenteaza efectul masajului pentru intarirea radacinii parului cu ajutorul suplimentelor. „Cele cu un continut optim de colagen si biotina ajuta cel mai mult. La fel de bune sunt si cele cu aminoacizi care ajuta la refacerea stratului de keratina. Daca obisnuiesti sa ai scalpul iritat, atunci bazeaza-te pe cele care au o fomula imbogatita cu vitamina E si acid hialuronic. De asemenea, ajuta foarte mult si o alimentatie cat mai echilibrata, bazata pe fructe si legume de sezon (au un continut mare de vitamine si minerale benefice intregului organism).

Foto: Instagram/@leovalentinohair