Secretele asiaticelor pentru o piele perfecta, ca de portelan

1
De Ingrid David
22 feb. 2019

Femeile din spatiul asiatic sunt inviate de toata lumea pentru tenul lor impecabil. Pare ca nu au pori, ca nu au avut niciodata vreo eruptie acneica si ca in loc de piele au, de fapt, o matase fina.

Cum reusesc asta? Simplu. Apeleaza la trucuri stravechi. Ti le impartasim mai jos:

Presopunctura si acupunctura

Ambele metode traditionale chienzesti au efect excelent asupra pileii. Ele stimuleaza anumiti centri nervosi si restaureaza fluxul de energie din organism. Prin aplicarea de presiune pe anumite puncte de pe fata (un specialist stie exact care sunt acestea) vei vedea ca, in scurt timp, pielea ta va fi mai stralucitoare. De asemenea, productia de colagen va fi activata, iar urmele cauzate de diverse eczeme sau psoriazis dispar ca prin farmec.

Trucuri coreene de frumusete pentru tratarea si prevenirea acneei

Rollerele de jad

Micile ustensile aduc beneficii uriase. Joaca-te usor pe fata cu acest „gadget“ cosmetic si vei sesiza diferentele in foarte scurt timp. Nu degeaba sunt printre „instrumentele“ care nu lipsesc din trusele cosmetice ale asiaticelor. Simpla plimbare a acestor mici cilindri din jad pe fata ta are efect de drenare a limfei, iar tenul devine mai luminos si mai ferm si ridurile sunt prevenite.

Fasolea Mung

Este una dintre cele mai utilizate legume in bucataria asiatica. Chinezii nu o ocolesc cu niciun chip, nu doar datorita gustului bun, dar si al faptului ca ajuta la vindecarea pielii afectate de diverse afectiuni. Acneea, roseata nesuferita si urmele unor eczeme devin amintire datorita antioxidantilor si a fitonutrientilor continuti de fasolea Mung. Leguma este mancata ca atare, dar si aplicata pe fata, sub forma de masca.

4 produse revolutionare de frumusete care iti vor schimba pielea pentru totdeauna

Ceaiul verde

Apetitul chinezilor pentru ceaiuri este arhicunoscut in intreaga lume. Negru, rosu sau verde, ceai sa fie. Este adevarat ca infuzia preparata din ceai verde pare ca a castigat lupta. De vina ar fi efectul antiinflamator al acesteia, dar si faptul ca este plina de antioxidanti. O cana cu ceai are efect bun nu doar asupra pielii, ci si asupra starii de sanatate in general.

Turmeric

Cunoscut din vechime de chinezi, turmericul (sau curcuma) este folosit de asiatici, mai ales sub forma de masca. Aceasta se obtine amestecand faina de migdale cu un sfert de lingurita de turmeric,  o lingurita cu miere si una de ulei de masline, plus doua lingurite cu iaurt gras. Pasta formata se intinde pe ten si se lasa pana se usuca. Se indeparteaza apoi cu apa calduta.

He shou wu

Folosit traditional in China, inca din vremuri milenare, pudra de he shou wu (obtinuta din radacina de Polygonum multiflorum) are efect de rejuvenare a pielii. Chinezii, si nu numai, obisnuiesc sa isi puna un sfert de lingurita de pudra in cana cu ceai si o beau ca atare. Poti sa incerci sa o pui si tu in cana ta cu smoothie.

Apa de orez

Aproape neutilizata in Romania, apa de orez este intens folosita de asiatici. Pielea devine mai stralucitoare si mai curata, datorita actiunii antiinflamatorii. De asemenea, obrazul devine mai ferm si pare mult intinerit. Apa de orez se obtine prin fierberea orezului (preferabil organic) in apa distilata.

5 cele mai daunatoare sfaturi de ingrijirea pielii – Nu le urma niciodata

Goji berries

Cu toate ca Occidentul a descoperit micile fructe rosiatice abia de cateva decenii, acest lucru nu e valabil in China. Acolo, acest fruct este folosit fie ca ingredient pentru ceai, mancat ca atare sau pus in apa. Datorita continutului sau bogat in Vitamina A si antioxidanti, fructele de goji le ajuta pe asiatice sa aiba o piele ca de portelan. De asemenea, betacarotenul din goji indeparteaza petele de pe piele si acneea si grabeste vindecarea leziunilor.

Foto: Instagram/ChaMi