Toata lumea a auzit de acidul hialuronic – este, fara indoiala, unul dintre cele mai populare ingrediente anti-aging. Daca nu folosesti inca un produs concentrat, bazat pe acest umectant puternic, care retine pana la de 1000 de ori greutatea sa in apa, iti recomand sa-l introduci cat mai curand in rutina ta. Pielea noastra produce in mod natural acid hialuronic, dar productia incepe sa scada dupa varsta de 25 ani de ani – asa se explica faptul ca pielea noastra devine mai uscata odata cu trecerea timpului.
Deshidratarea este un alt factor pe care trebuie sa-l iei in considerare. Aceasta accentueaza liinile fine si ridurile, facand ca pielea sa capete un aspect vizibil imbatranit. Nu doar lipsa apei, ci si factorii de mediu, precum vantul, caldura excesiva, aparatele de aer conditionat sau de incalzire provoaca de asemenea deshidratare. Un serum concentrat cu acid hialuronic va restabili nivelul de hidratare la un nivel profund, iar pielea isi va recapata aspectul “plin” si neted.
Mai jos, iti raspundem la toate intrebarile arzatoare despre legatura dintre riduri si efectul acidului hialuronic.
De ce apar ridurile?
Cand pielea pierde mai mult acid hialuronic decat produce, apar ridurile. In procesul natural de imbatranire, nivelul de acid hialuronic din piele scade progresiv.
Acest fenomen este accelerat de agresiunea expozomului, adica totalitatea factorilor interni si externi care ne afecteaza pielea.
Ce este acidul hialuronic?
Acidul hialuronic este o substanta pe care corpul nostru o produce in mod natural. Este localizat in diverse parti ale corpului, dar la nivelul pielii este cel mai mare “rezervor” de acid hialuronic. Pielea continue 50% din acidul hialuronic de la nivelul intregului organism.
Care este rolul acidului hialuronic?
Acidul hialuronic este sintetizat in piele, insemnand ca este produs atat in epiderma, cat si in derma. In derma, confera volum matricei extracelulare, responsabila cu structura si fermitatea fetei. In epiderma asigura hidratarea, netezeste liniile fine si reduce ridurile.
Care este impactul expozomului asupra productiei de acid hialuronic?
Razele UVB, tutunul sau lipsa somnului pot accelera in mod direct deteriorarea acidului hialuronic de la nivelul pielii si sa-i incetineasca productia.
Mai exista si alti factori care actioneaza in mod indirect asupra pielii tale. Este cazul razelor UVA si luminii infrarosii, poluarii si schimbarilor de temperatura. Acesti factori ataca pielea, incurajand productia radicalilor liberi, ce rezulta in deteriorarea acidului hialuronic prezent in piele.
Pielea isi pierde elasticitatea si devine mai putin ferma, iar ridurile apar.
Ce solutii avem pentru refacerea pierderii zilnice de acid hialuronic?
Vichy a dezvoltat Serumul H.A. Epidermic Filler pentru a reface pierderea zilnica de acid hialuronic de la nivelul pielii. Formula sa unica asociaza apa vulcanica Vichy cu trei ingrediente cunoscute pentru eficacitatea lor dermatologica:
- Acidul hialuronic
- Vitamina Cg
- Peptidele
Acidul hialuronic pur, in concentratie mare de 1.5% ajuta la refacerea pierderii zilnice de la nivelul epidermei.
Vitamina Cg are proprietati antioxidante, ceea ce previne scaderea productiei de acid hialuronic indusa de expozom.
Peptidele sunt cunoscute pentru imbunatatirea fermitatii pielii.
Apa vulcanica Vichy este bogata in 15 minerale esentiale, hidrateaza si intareste bariera naturala de aparare a pielii.
Foto: PR.