Unele dintre sfaturile pe care le gasim pe internet sunt chiar ingrijoratoare. Acest lucru a determinat-o pe Gloria Edokpolo, editor de frumusete la Vogue, sa faca o lista cu cele mai proaste sfaturi de ingrijirea pielii, pe care n-ar trebui sa le urmezi niciodata.
Ingrijirea pielii la 40 de ani: cum se schimba rutina ta de frumusete
Scrub-ul te scapa de acnee
Exfolierea ar trebui sa fie un pas cheie in rutina noastra, dar exista o modalitate corecta de a face acest lucru. Scrub-ul nu este recomandat daca ai pustule active, pentru ca acestea se pot sparge, iar bacteriile se vor imprastia, inrautatind acneea. Daca tii neaparat sa exfoliezi cu un scrub, alege unul bland, cu particule foarte fine. Altfel, apeleaza mai bine la o exfoliera chimica cu acid glicolic, care patrunde mai bine in piele, incurajand regenerarea fara sa provoace leziuni microscopice.
Sucul de lamaie curata pielea
Sucul de lamaie este foarte acid si poate irita grav pielea. Atunci cand pH-ul nostru este modificat din cauza sucului de lamaie, pielea devine mai sensibila si nu se mai poate apara de factorii externi. Utilizarea necorespunzatoare poate provoca hiperpigmentare si, chiar mai rau, arsuri chimice. Cel mai bine este sa eviti acest ingredient, mai degraba foloseste un serum cu vitamina C, care se absoarbe corespunzator in pielii si te scapa de petele pigmentare.
Dieta pentru piele pe care o urmeaza Sienna Miller pentru a straluci din interior
Uleiul de cocos, alternativa la crema hidratanta
Beneficiile utilizarii uleiului de cocos sunt cunoscute in toata lumea datorita continutului ridicat de vitamina E si a acizilor grasi. Cu toate acestea, tine minte ca uleiul de cocos este doar un ulei. Atunci cand este utilizat pe piele, rolul sau principal este de a bloca umiditatea si de a conferi proprietati emoliente. De aceea, el poate bloca porii si provoca eruptii. Persoanele cu piele grasa ar trebui in mod special sa caute alternative la acest ulei. Recomandate ar fi in cazul lor uleiul de argan sau uleiul de seminte de canepa. Nu inseamna ca trebuie sa arunci uleiul de cocos. Foloseste-l cu incredere pe par si pe corp.
Pasta de dinti, tratament local anti-acnee
Zvonul ca pasta de dinti este un remediu rapid si eficace pentru micsorarea eruptiilor este datorat ingredientelor sale: bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen si alcool. Este adevarat ca aceste ingrediente pot fi „lozul castigator“ daca vrei sa ai dinti albi ca laptele. Pentru piele, insa… nu e chiar in regula. Formulele pastelor de dinti sunt adesea prea puternice, asa ca utilizarea lor pe piele ar putea afecta zonele cu eczema sau dermatita. Mai bine incearca un produs special creat pentru aceasta problema, pe baza de ulei de arbore de ceai.
Este sigur sa aplici ulei de bebelusi pe ten?
Cremele cu factor de protectie, necesare numai cand e soare
Utilizarea cremelor cu factor de protectie UVA/UVB in timpul vacantelor a devenit aproape o obisnuinta pentru multa lume. Foarte bine. Dar foarte rau ca facem asta doar in vacanta. Pentru ca razele UVA sunt prezente pe tot parcursul anului si pot penetra pielea mai adanc si mai profund decat razele UVB. Aceste raze „lungi” joaca, de asemenea, un rol substantial in dezvoltarea cancerului de piele si a imbatranirii premature. Poarta SPF 30 in fiecare zi, pe sub machiaj, daca iti doresti o piele fara pete pigmentare si mereu ferma.
Foto: Instagram – Eden Bristowe