Dar pe cat este de populara aceasta metoda, pe atat este de neinteleasa si de cele mai multe ori este folosita gresit, facand astfel mai mult rau decat bine.
O greseala majora este aceea de a exfolia excesiv pielea, rezultatul fiind un ten iritat, inflamat si uscat.
„Iti poti da seama ca ai exfoliat excesiv daca pielea ta devine rosie, incepe sa se decojeasca sau sa se exfolieze”, declara medicul dermatolog Avnee Shah pentru stylecaster.com. Iar aceste efecte te-ar putea face sa crezi ca pielea ta are si mai multa nevoie de exfoliere, ceea ce creeaza un cerc vicios. Dar este, de fapt, un semn ca trebuie sa faci o pauza de exfoliere. Iata ce ar trebui sa stii despre exfoliere ca sa stapanesti perfect aceasta tehnica:
Ce este exfolierea?
Exfolierea este o tehnica prin care sunt indepartate celulele moarte de la suprafata stratului exterior al pielii. Eliminand acest strat acumulat, exfolierea iti lumineaza pielea si permite patrunderea produselor cosmetice folosite in straturile profunde ale pielii, ceea ce ofera rezultate mai bune.
Este deosebit de utila pe masura ce imbatranim si reinnoirea celulara incetineste.
Vei indeparta celulele moarte care le acopera pe cele noi si care pot sa-i dea tenului tau un aspect incarcat, obosit si lipsit de stralucire. De asemenea, stimuleaza procesul de reinnoire celulara, mentinand pielea mai tanara.
Exista doua tipuri de exfoliere: mecanica si chimica
In exfolierea mecanica este folosita o sutensila precum perie rotativa, pentru pentru fata sau un scrub care indeparteaza fizic celulele moarte.
Exfolierea chimica, pe de alta parte, foloseste ingrediente precum alfa sau beta hidroxi acizi pentru a dizolva celulele moarte si a le indeparta de la suprafata pielii.
Citeste continuarea pe Eva.ro.
Foto: Getty Images.