Una dintre procedurile cosmetice care imbina utilul cu placutul este reprezentata de acupunctura cosmetica. Si spun asta pentru ca acest gen de terapie are atat efecte de infrumusetare (fata se intinde si ridurile dispar), cat si de imbunatatire a starii generale a organismului.
Cat de sigura este?
Daca ti se pare o idee infricosatoare, trebuie sa-ti spun ca este o procedura foarte sigura si care nu prezinta riscuri sau efecte secundare. Insa, de retinut este faptul ca rezultatele nu sunt la fel de evidente precum cele ale unui lifting facial, deoarece beneficiile acupuncturii nu se vad imediat.
Spre deosebite de interventiile chirurgicale sau de peeling-urle chimice, aceasta tehnica are ca urmare rezultate mai subtile care se observa in timp.
Un studiu realizat de International Journal of Clinical Acupuncture sustine ca 90% din cei care au incercat acest tip de acupunctura au observat rezultate pozitive, cum ar fi estomparea ridurilor faciale, imbunatatirea tonusului pielii, reducerea cearcanelor sau un ten mai luminos.
Ce face, de fapt, acupunctura cosmetica?
Aceasta terapie presupune deblocarea bio-energiilor (QI) si urmareste reechilibrarea energetica a organismului prin distributia energiei interne.
Intarzie imbatranirea tenului, ajuta la indepartarea pistruilor si eliminarea ridurilor, imbunatateste tonusul muscular si tine acneea sub control.
In ce consta acupunctura cosmetica?
Specialistul introduce ace foarte subtiri si fine in pielea afectata, iar acele stimuleaza circulatia energiei la nivelul fetei, pielea este irigata si muschii se relaxeaza.
De asemenea, acele stimuleaza procedura naturala de fibre de colagen si astfel ridurile se estompeaza.
Surprinzator, acupunctura are si contraindicatii: nu se recomanda femeilor insarcintae si nici persoanelor care sufera de diverse afectiuni ale pielii.
Exista, insa, si multi sceptici in ceea ce priveste eficienta acestei proceduri, desi nu este deloc greu de imaginat – in momentul in care starea generala se imbunatateste, si pielea arata mai bine. Si dupa cum se stie, calitatea pielii indica starea de sanatate a organismului.
Foto: Shutterstock.com