Nu stiu ce e de preferat: acneea inflamatorie, adica acele eruptii care se infecteaza si la care nu ne putem abtine sa nu „umblam”, sau cea ascunsa bine sub piele, pe care nu o putem aduce la suprafata cu niciun chip.
Desi ambele sunt frastrante, parca o prefer pe prima, din simplul motiv ca o vad si mi se pare mai usor de controlat. Si porii incarcati sunt vizibili, insa nu poti elimina fizic problema, ceea te scoate din minti. In asemenea cazuri, cred ca iti prind bine tratamentele profesionale, realizate la salon, asa cum sunt peelingurile chimice.
5 produse care te vor ajuta sa scapi de acnee vara asta
Insa daca esti hotarata sa-ti acorzi cateva luni pentru a rezolva singura problema porilor incarcati, iti recomand cateva tratamente eficiente care se ocupa cu retexturarea pielii, astfel incat sa te bucuri si tu de un ten neted si fin.
1. Foloseste o crema hidratanta non-comedogenica
Asta inseamna ca nu contine uleiurile care ar putea sa blocheze si mai mult porii. Bazeaza-te pe acid hialuronic pentru hidratare si pe antioxidanti pentru protectie, insa evita cremele care contin ulei de cocos, unt de shea, ulei de migdale etc. Chiar daca acestea sunt benefice la modul general, atunci cand suferi de pori incarcati nu fac decat sa accentueze problema.
2. Trateaza cu peroxid de benzoil
Nu e recomandat pentru intreaga fata, pentru ca usuca, insa peroxidul de benzoil este eficient nu doar in tratarea acneei inflamatorii, ci si in tratarea punctelor albe, negre si a porilor incarcati, pentru ca ucide bacteriile care blocheaza porii si creeaza acel aspect de coaja de portocala. Aplica-l doar seara, inainte de culcare, si doar pe zonele cu probleme. Foloseste si o crema hidratanta, ca sa te asiguri ca nu usuci excesiv tenul.
3. Exfoliaza chimic
Scrubul cu particule abrazive nu te va ajuta cu nimic, pentru ca nu ajunge la „problema”. Ai nevoie de peelinguri chimice, care indeparteaza straturile de piele moarta. Asa te asiguri ca scapi de acele celule care nu mai folosesc la nimic, ci doar sufoca porii. Iti recomand solutiile sau serumurile cu acid salicilic, glicolic sau lactic. Le poti alterna – acidul salicilic este ideal, pentru ca patrunde adanc in pori, insa si cel glicolic e recomandat, avand in vedere ca netezeste pielea si te ajuta sa scapi de acel aspect incarcat.
Top 12 produse de ingrijire a pielii pe care le-as cumpara din nou oricand
4. Foloseste regulat un serum cu retinol
Retinolul reinnoiestea pielea in general, tocmai de aceea este un ingredient anti-aging atat de iubit. Insa nu te scapa doar de riduri, ci si de acnee, fie ea cat de adanca. Desigur, este un proces indelungant, insa vei vedea si rezultate imediate: ten mai luminos, mai neted chiar din prima saptamana de folosire. Iti recomand 1% retinol, cu mentiunea ca la inceput s-ar putea sa experimentezi piele uscata si mici iritatii. Totusi, merita sa-ti obisnuiesti pielea cu acest ingredient.
Atentie: Nu folosi niciodata aceste tratamente impreuna. Deoarece contin ingrediente puternice, vor provoca iritatii si descuamari ale pielii. Alterneaza-le sau concentreaza-te asupra unui singur tratament timp de 2-3 luni, pentru ca apoi sa schimbi. De asemenea, nu uita sa porti o lotiune cu SPF pe timpul zilei, mai ales daca esti expusa la lumina solara.
6 creme hidratante cu SPF care nu-ti incarca tenul
Foto: Instagram/@monicapuddy