Conform Vogue, printre numele mari aflate pe lista de invitati anul acesta s-au numarat Meryl Streep, Jennifer Lopez, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Eddie Murphy si multi, multi altii. Asadar, cu ce alegi sa-i hranesti pe greii cinematografiei intr-o locatie atat de eleganta? Chef-ul bucatariei The Beverly Hilton, Matthew Morgan, are raspunsul: meniu 100% vegan.
Era cumva de asteptat ca in 2020 meniul sa excluda carnea si lactatele: foarte multi actori sprijina aceasta miscarea, iar dieta pe baza de plante capata din ce in ce mai multa popularitate. Decizia a fost luata de Hollywood Foreign Press Association, dar Morgan a fost mai mult decat bucuros sa se supuna. Desi pare limitativ, meniul vegan poate fi in realitate surprinzator de ofertant. „Echipa mea talentata a fost nerabdatoare sa creeze un meniu dinamic bazat pe plante pentru acest eveniment deosebit”, a declarat Morgan.
Cat de dinamica poate fi oferta atunci cand mancarurile se bazeaza exclusiv pe plante?
Ei, bine, Morgan a aprobat pentru meniul Globurilor de Aur o supa aurie rece de sfecla, foarte racoritoare. Felul principal a constat in scoici din ciuperci King Oyster care, cel putin vizual, au semanat foarte bine cu varianta originala marina. Antreul a fost acompaniat de risotto din ciuperci salbatice, varza de Bruxelles, morcovi si mazare.
Dar desertul?
Desertul a fost si el vegan, insa fara ca gustul sa fie compromis. Conform lui Morgan, prajitura pe baza de praline Gunaja si alune de padure caramelizate a fost numai buna de dat pe spate invitati importanti.
Desi veganismul nu mai este o alegere culinara „de nisa”, faptul ca Globurile de Aur il promoveaza arata cat de… actual a devenit. E aproape firesc ca la un eveniment unde sunt invitati atat de multi oameni (celebri) sa nu se serveasca altceva decat mancaruri bazate pe plante. Iar optiunile vegane sunt acum populare si la restaurantele de tip fast-food: atat Burger King, cat si KFC au introdus in America si meniuri bazate 100% pe plante.
Foto: Getty Images.