In general, cand te gandesti la perioada in care te simti deprimata, iti vin in minte carti de dezvoltare personala, carti de self-help, menite sa te ajute sa iti procesezi emotiile. Cu toate acestea, exista persoane care, asemenea mie, cauta o lectura relaxanta, care sa ii captiveze si sa ii faca sa uite de tot ceea ce simt. Acestea fiind spuse, eu prefer sa citesc anumite carti de fictiune. Sunt prinsa in poveste, rezonez cu personajele si ajung, involuntar, sa imi procesez mai bine sentimentele. Iata 4 carti de fictiune pe care iti recomand sa le citesti si tu atunci cand te simti deprimata!
“Veronika se hotaraste sa moara”, de Paulo Coelho
„Veronika se hotaraste sa moara” este o carte care exploreaza povestea unei tinere femei care decide sa-si puna capat vietii. Ajunsa intr-un spital de psihiatrie, Veronika descopera, spre surprinderea ei, ca viata are sensuri si nuante pe care nu le-a perceput anterior. Intalnindu-i pe ceilalti pacienti si experimentand diverse experiente, Veronika isi reevalueaza perceptiile asupra vietii si a propriei sale existente. Cartea exploreaza teme precum nebunia, libertatea si cautarea sensului vietii intr-o lume aparent lipsita de valori si de semnificatie.
„Oamenii fericiti citesc si beau cafea”, de Agnes Martin-Lugand
Cartea scrisa de Agnes Martin-Lugand exploreaza viata lui Diane, o femeie care, dupa o tragedie personala, se retrage intr-un univers al cartilor si al cafelei. Intr-o incercare de a face fata durerii, ea descopera ca placerile simple, precum cititul si savurarea unei cesti de cafea, ii aduc putin cate putin bucuria si sensul vietii. Dar ce faci atunci cand viata are alte planuri pentru tine? Cand descoperi ca aceasta are mai multe de oferit? Autoarea exploreaza teme precum vindecarea prin pasiuni, reconstruirea sinelui si gasirea fericirii in locuri neasteptate. Prin povestea lui Diane, cititorii sunt invitati sa reflecteze asupra propriei calatorii catre fericire, vindecare si regasirea de sine.
“Adulter”, de Paulo Coelho
„Adulter” este o alta carte celebra scrisa de Paulo Coelho. Aceasta exploreaza viata Lindei, o femeie de succes care se confrunta cu plictiseala si nemultumire in casnicia ei. In cautarea sensului si pasiunii, Linda se implica intr-o relatie extraconjugala intensa, care o conduce intr-o calatorie de autodescoperire. Cartea examineaza teme precum infidelitatea, cautarea fericirii si pretul libertatii individuale intr-o societate care impune norme si standarde rigide. Linda navigheaza prin complexitatile vietii adultere, provocand cititorii sa reflecteze asupra propriilor alegeri si cautari de sens in viata.
3 spray-uri de corp parfumate pentru sezonul rece
„Un barbat pe nume Ove”, de Fredrik Backman
Aceasta carte spune povestea unui barbat aflat la o varsta inaintata, Ove, care pare sa fie un vecin morocanos si lipsit de orice bunavointa. Cu toate acestea, pe masura ce povestea se dezvolta, cititorii descopera straturi adanci ale personalitatii lui Ove si sunt martorii transformarii sale, precum si a relatiilor inedite pe care le dezvolta cu cei din jur. Cartea exploreaza teme precum singuratatea, compasiunea si puterea umorului in fata provocarilor vietii. Este o poveste emotionanta care a castigat popularitate pentru personajele sale bine conturate si pentru abordarea sa sensibila cu privire la anumite aspecte umane.
Foto: Freepik.com