Cum organizezi eficient congelatorul: Ce sa congelezi pentru preparate rapide si gustoase

1
De Irina Constantin
18 apr. 2020

In aceasta perioada, este important sa ne eficientizam cat mai mult cumparaturile si sa risipim cat mai putina mancare.

Pentru a reusi acest lucru, este necesar sa stii ce sa congelezi pentru preparate rapide si delicioase.

3 retete simple pentru un pranz delicios si sanatos, preparat in casa

De multe ori, procedam gresit si, astfel, paine nu se decongeleaza la timp, legumele nu mai au aceeasi textura atunci cand revin la temperatura camerei, iar rezultatul final este unul anost, fara pic de savoare.

Totusi, daca respecti cateva reguli de baza, vei obtine preparate gustoase, ce vor fi gata foarte repede si te vor ajuta sa nu mai arunci mancare niciodata.

Iata ce sa congelezi pentru preparate rapide si delicioase!

1. Mix pentru smoothie

Cand mergi la supermarket pentru a cumpara fructe si legume proaspete, ai tendinta de a lua mai multe produse decat ai face-o in mod normal. Astfel, ajungi sa arunci fructele care s-au stricat, au format mucegai sau au devenit prea coapte pentru a fi consumate.

Alimentele proaspete se deterioreaza destul de rapid daca nu le pastrezi in mod corespunzator.

Asadar, dupa ce te intorci de la cumparaturi, spala foarte bine fructele si fa cateva combinatii delicioase pentru smoothie-ul de la micul dejun. Dupa ce ai stabilit „reteta”, decojeste (daca este cazul) si taie fructele in bucati sau felii. Pune-le in pungute separate si pastreaza-le in congelator pana la utilizare.

Poti lasa punga cu fructe la decongelat, in bucatarie, cu o seara inainte de servirea bauturii. Dimineata, nu trebuie decat sa pui fructele in blender, sa adaugi lapte si, optional, seminte sau nuci.

2. Aluaturi pentru pizza, gogosi, clatite sau focaccia

De multe ori, cand prepari aluaturi in casa, ramai cu acele „resturi” care nu au mai incaput in tava sau cu marginile pe care le-ai taiat pentru a da aluatului o forma regulata.

Cum faci acasa paine traditionala Challah

Ei, bine, afla ca nu este necesar sa le arunci. Majoritatea compozitiilor pot fi pastrate foarte bine in congelator si folosite ulterior, cu umpluturi sau toppinguri proaspete.

Astfel, daca ai facut prea mult aluat pentru pizza, pune-l intr-o punga sigilata si pastreaza-l la congelator. Decongeleaza-l cu o seara inainte de folosire, intinde-l in tava si presara ingredientele preferate. Vei obtine un pranz rapid si delicios, cu blat sanatos, facut de tine.

Aceasta solutie este mult mai buna decat folosirea pe loc a intregului aluat, pentru ca ulterior sa arunci mancarea ramasa.

3. Supe facute in casa

Ai cumparat legume si verdeturi proaspete, ai facut o supa delicioasa si ai mancat deja doua sau trei portii. Totusi, constati ca ti-au ramas alte cateva portii, pe care nu mai vrei sa le consumi.

Ce gatesc celebritatile in autoizolare: 3 retete care te vor inspira sa le incerci

Daca vei pastra supa in frigider, aceasta nu va mai fi la fel de gustoasa peste cateva zile. In schimb, daca o vei congela cat timp este proaspata, ea se va pastra fresh si gustoasa, chiar si dupa o saptamana de pastrat in congelator.

Cand vrei sa mananci supa, decongeleaz-o si incalzeste-o pe aragaz, la foc mic. Astfel, ea se va incalzi uniform si va avea un gust delicios!

Foto: Unsplash.com