Fiecare loc de munca are avantajele si dezavantajele sale. Dar, uneori, dezavantajele par sa fie mult mai mari decat avantajele. Daca simti ca nu te implineste cariera pe care ai urmat-o, ia-ti cateva momente si fa o analiza.
Daca raspunzi cu „DA” la majoritatea, ar fi bine sa te reorientezi.
1. Exista o lipsa de echilibru intre munca si viata personala?
Echilibrul dintre viata profesionala si cea privata este o parte importanta a oricarui loc de munca. Este esential sa ai o separare a muncii de restul vietii tale, astfel incat sa te simti implinita si sa te bucuri de timpul tau.
2. Consideri ca seful tau nu este demn de incredere?
Forbes enumera mai multe motive pentru care poti sa iti pierzi increderea in sef, printre care faptul ca acesta se plange de colegi si ca da mereu vina pe altcineva. Daca nu poti avea incredere in cel ce ocupa pozitia de autoritate, atunci chiar nu ai la cine sa apelezi pentru sprijin la locul de munca. Tot intr-o analiza Forbes, se explica faptul ca, daca nu suporti sa fii in preajma sefului tau, probabil ca iti vei uri locul de munca, chiar daca iti place munca propriu-zisa.
8 motive pentru care esti nefericita la job si ce e de facut
3. Realizarile tale raman nerecunoscute in timp ce greselile tale sunt amplificate?
Una este sa primesti critici constructive sau sa fii corectata in liniste atunci cand exista o problema, dar cu totul altceva sa fii criticata pentru fiecare greseala (eventual in public), in timp ce realizarile tale sunt ignorate.
4. Mediul de lucru este toxic?
Poate include orice, de la intimidare si critici pana la un sef care „te pregateste pentru esec”. Lucrul intr-un mediu toxic iti poate afecta stima de sine si te poate face sa te indoiesti de valoarea ta.
5. Te confrunti cu epuizarea?
Toata lumea se simte un pic obosita din cand in cand, dar daca acest sentiment pune stapanire pe viata ta, ar putea fi momentul sa iti reexaminezi situatia de la locul de munca. A te simti epuizata pana la punctul in care nu mai ai energie pentru alte lucruri din viata ta este un semnal de alarma major.
@drclaireashley It takes 1-3 years to recover from burnout, but recognising that slide into it is really hard. Here are the 5 stages to burnout- have a watch and see where you’re at. If you’re stage 1-3 you have a great opportunity to make some changes before you hit a crisis We also have a burnout quiz in BobbyChat, which will give you a score and some advice about what to do next! Bobby is an AI that talks you through therapy-inspired techniques on WhatsApp. Head over to www.bobby-chat.com to sign up for free! Your conversations are anonymous and confidential. #doctorsoftiktok #workstress #burnout #burnoutfromwork #burnoutsyndromes #worklife #workburnout #mentalhealthatwork #stress #stressrelief #careermistakes #burnoutprevention #youneedtoseethis ♬ original sound – drclaireashley
9 semne infricosatoare ca suferi de burnout, explicate de un specialist
6. Esti refuzata in mod constant pentru promovari sau mariri de salariu?
Un mare semnal de alarma ca acest job te tine in loc si nu iti permite sa avansezi in cariera.
7. Esti prost platita?
Sa fim sincere, ne place sa avem satisfactii la locul de munca, dar toate mergem la serviciu pentru salariu. Daca acesta ramane acelasi cand responsabilitatile tale cresc, ar putea fi momentul sa te gandesti la o schimbare.
68% dintre femei nu-si negociaza salariile. Afla de ce!
8. Iti este groaza de ziua de duminica?
„Sunday Scaries”, conform coach-ului Ali Kates, apar cand organismul tau ramane in modul de lupta sau de fuga si nu este capabil sa se relaxeze pe deplin in weekend. Asadar, duminica seara, sistemul tau nervos nu a avut suficient timp sa se calmeze complet si incepi sa fii ingrijorata ca incepe o noua saptamana de lucru.
@alikates.co #sundayscariespeptalk #sundaycheckin ♬ original sound – Ali | Trauma Recovery Coach
Daca aceste intrebari ti-au dat de gandit, acorda-ti un ragaz pentru a-ti face un plan de cariera care sa te implineasca si ai curajul de a face o schimbare!
Foto: Freepik.com