Dragostea chiar trece prin stomac: Emily Blunt si Meghan Markle au pregatit o reteta de pui la cuptor inainte de a fi cerute in casatorie. Este vorba despre reteta unei autoare celebre pe nume Ina Garten.
De-a lungul timpului, preparatul culinar si-a atras reputatia de reteta ideala pe care sa o pregatesti pentru iubitul tau daca vrei sa fii ceruta in casatorie. Coincidenta sau nu, actrita britanica Emily Blunt si Meghan Markle, sotia Printului Harry, au pregatit acest preparat chiar inainte de a fi cerute in casatorie.
Pentru ca exista o superstitie legata de acest pui la cuptor delicios, a primit denumirea de „friptura de pui pentru logodna”.
Reteta de tort de biscuiti fara coacere servit la nunta Printului William cu Kate Middleton
Emily, in varsta de 38 de ani, care este casatorita cu actorul John Krasinski din anul 2010, a declarat in cadrul podcastului River Cafe Table ca a pregatit faimoasa friptura de pui inainte de fi ceruta in casatorie de Krasinski, pentru ca stia ca lui ii place foarte mult.
„Am preparat ceva care stiam ca o sa-i placa. Asta a fost tot. A fost nevoie doar de atat”, a declarat Emily Blunt pentru Ruth Rogers, gazda podcastului. „Adica pui la cuptor. Cui nu-i place puiul la cuptor? Friptura de pui pe care o ador este a Inei Garten, care este numita ‘puiul de logodna’. Cand oamenii o prepara pentru altcineva, se logodesc”, a declarat actrita.
Blunt a spus ca reteta include ingrediente simple precum „lamaie, usturoi, ceapa, sare si piper”. „Asezi ceapa pe langa pui, dar trebuie sa le inghesui bine in tava. Apoi le gatesti foarte bine la cuptor, timp de o ora si 20 de minute, si iese perfect”, a mai spus Emily.
„Dupa ce scoti puiul, sotezi cu putin vin si unt amestecul de ceapa si usturoi. Dumnezeule, este divin! Este cremos si delicios”, adaugat starul.
Desi Meghan Markle nu a vorbit ea insasi despre faptul ca a preparat friptura de logodna, Garten, in varsta de 73 de ani, a dezvaluit in show-ul Today in anul 2018 faptul ca Ducesa de Sussex a pregatit reteta sa populara de pui la cuptor pentru Harry, inainte de a se casatori.
Tortul delicios de care Regina Elisabeta a II-a nu se desparte nici cand calatoreste
„Stiu ca ii placea sa gateasca reteta mea de pui la cuptor, pe care noi o numim ‘puiul de logodna’ pentru ca de fiecare daca cand o prepari, cineva te cere in casatorie”, a declarat Garten.
Ea a felicitat ulterior cuplul pe Twitter, dupa ce si-au anuntat logodna. „Felicitari Printului Harry si lui Meghan! Am stiut intotdeauna ca friptura de pui are puteri magice! Ma bucur foarte mult pentru amandoi!”, a scris Ina Garten pe Twitter.
Autoarea a mai dezvaluit pentru Today ca reteta sa a devenit populara datorita unui redactor al revistei Glamour care le-a spus prietenilor sai ca femeile se logodesc in 24 de ore dupa ce prepara reteta pentru iubitii lor. „Nu-i asa ca e o poveste minunata?”, a spus Garten.
Iata cum sa prepari faimoasa friptura de pui:
Ingrediente
1 pui pentru friptura
sare si piper macinat
2 lamai
1 capatana de usturoi, taiata in doua, transversal
ulei de masline
2 cepe rosii mari, curatate si taiate grosier
120ml vin alb sec
120ml supa de pui
1 lingura cu faina
„Friptura” din conopida, trendul delicios pentru un pranz vegan pe cinste
Sterge bine puiul pentru a fi uscat la exterior.
Presara sare si piper in interior. Taie lamaile in sferturi, pune 2 sferturi in pui, impreuna cu usturoiul si pastreaza restul bucatilor de lamaie.
Unge exteriorul puiului cu ulei de masline si presara sare si piper dupa gust.
Leaga pulpele cu o sfoara si baga varful aripilor sub pui.
Pune puiul intr-o tava mica pentru copt (daca tava este prea mare, ceapa se va arde).
Pune restul bucatilor de lamaie si ceapa taiata intr-un bol mare si amesteca cu 2 linguri cu ulei de masline, 1 lingurita cu sare si 1/2 lingurita cu piper macinat.
Adauga amestecul in tava, pe langa pui.
Pune tava in cuptorul incins si lasa timp de o ora si 15 minute, pana cand puiul este gatit bine in interior.
Scoate puiul pe un platou, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l timp de 10 minute, pana pregatesti sosul, lasand ceapa si lamaia in tava.
Pune tava pe aragaz, la foc mediu. Adauga vinul si amesteca cu o lingura de lemn pentru a desprinde bucatelele caramelizate de pe tava.
Adauga supa de pui si presara faina, amestecand constant timp de cateva minute, pana ce sosul se ingroasa. Adauga si zeama care se scurge in platoul pe care ai pus puiul.
Taie puiul si serveste-l cu lamaile si ceapa gatite si sosul fierbinte.
Foto: Shutterstock.com