Reteta de pui la tigaie este simpla, se prepara in 30 de minute si are o cremozitate extraordinara.
Se spune ca este atat de buna incat daca o faci pentru partenerul tau te poti astepta la o cerere in casatorie.
Ingrediente pentru reteta de pui la tigaie
2 bucati mari de pui dezosate si fara piele, taiate ca pentru snitele sau 4 pulpe de pui (cu os sau dezosate, dupa preferinte – cele cu os se vor gati mai greu)
½ lingurita de sare
¼ lingurita de piper negru macinat
6 linguri de faina
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de unt nesarat
3 catei de usturoi tocati marunt
250 ml de supa de pui
250 ml de smantana
50 grame de branza parmezan rasa
1 lingurita de fulgi de chili
¼ lingurita de oregano
¼ lingurita de cimbru
⅓ cana de rosii uscate tocate marunt
1 lingura de frunze de busuioc proaspat
5 motive pentru care ar trebui sa consumi „busuioc sfant”
Prepararea retetei de pui „casatoreste-te cu mine”
Asezoneaza puiul cu sare si piper, apoi trece-l prin faina si scutura excesul.
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline si topeste untul la foc mediu. Invarte tigaia pentru a o acoperi uniform cu ulei si unt.
Rumeneste puiul (nu tot odata, astfel incat sa aiba loc in tigaie) timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau pana cand devine auriu si este bine gatit. Transfera puiul pe o farfurie, acopera-l si lasa-l deoparte.
Soteaza usturoiul timp de un minut sau pana cand este parfumat. Adauga supa de pui si fa un sos din toate aromele care se afla in tigaie.
Cum faci supa stock de pui ca sa eviti concentratele din comert
La foc mic, adauga in tigaie smantana (cat mai grasa) si parmezanul. Lasa sosul sa fiarba cateva minute, apoi condimenteaza cu fulgi de chili, cimbru si oregano. Adauga sare si piper dupa gust si rosiile uscate, apoi pune puiul inapoi in sos si lasa totul sa fiarba si sa se ingroase timp de cateva minute.
Orneaza cu frunze de busuioc proaspat tocate si serveste puiul cald.
Pui cacciatore cu paste la slow cooker – o reteta traditionala din Italia
Poti sa servesti puiul cremos impreuna cu o portie de paste simple. Doar le fierbi si le amesteci cu putin unt, parmezan si usturoi. De asemenea, il poti servi peste piure de cartofi, orez sau cu paine crocanta. Daca vrei sa limitezi numarul de calorii, alege o salata.
Foto: depositphotos.com