Asociem Craciunul nu doar cu cadourile de sub brad, ci si cu mesele in familie si bunatatile pe care le preparam cu drag si pe care toata lumea le asteapta cu nerabdare.
Un lucru pe care il uitam adesea este ca avem o familie si la birou. Noi ne-am amintit lucrul acesta si am decis sa sarbatorim Craciunul nu doar alaturi de cei dragi de acasa, dar si de oamenii alaturi de care petrecem timp zi de zi, la birou. Pentru ca ne simtim cu adevarat ca intr-o familie 🙂
Nu trebuie sa astepti ziua de 25 decembrie ca sa sarbatoresti Craciunul, ci il poti sarbatori in fiecare zi. Este secretul pe care l-am pus in aplicare anul acesta, ca sa simtim cu adevarat atmosfera de sarbatoare. Astfel ca ne-am organizat si am stabilit o seara in care sa ne strangem impreuna, sa gatim, sa savuram preparate delicioase si sa ne facem cadouri. Exact asa cum am face si de Craciun, doar ca de aceasta data alaturi de fetele de la birou.
Organizarea este punctul nostru forte, dar trebuie sa recunoastem ca nu a fost deloc misiune usoara sa decidem ce anume vrem sa mancam. Ne-am facut cumparaturile la Lidl si am ales din varietatea larga de produse rafinate din gama Deluxe. Pe lista de propuneri s-au numarat tagliatelle cu ciuperci, somon in foietaj, platou gourmet, cartofi gratinati, creveti, precum si dulciuri festive din gama Favorina – Panettone, baton de martipan cu ciocolata, turta dulce sau mini-chec cu martipan. Evident, o decizie dificila, astfel ca le-am savurat pe toate!
Reteta pe care am preparat-o „de la zero” a fost cea de tagliatelle cu ciuperci si sos bechamel. O reteta delicioasa de paste, foarte usor de pregatit. Bechamelul face tagliatellele cu ciuperci cremoase si se potriveste foarte bine cu gustul inconfundabil al ciupercilor portobello. Secretul este sa alegi ingrediente de cea mai buna calitate, precum cele din gama Deluxe de la Lidl.
Iata cum am pregatit tagliatelle cu ciuperci si sos bechamel:
Ingrediente
Pentru sosul bechamel:
500 ml de lapte
50 g faina
50 g unt Deluxe cu sare de mare din Camargue
sare dupa gust
un praf de nucsoara macinata
300 g Tagliatelle cu hribi Deluxe
300 g ciuperci portobello
1 catel de usturoi
ulei de masline extravirgin Deluxe
50 de g parmezan Deluxe Parmigiano Reggiano, maturat 30 de luni
patrunjel
Mod de preparare:
Pentru sosul bechamel am folosit doua craticioare. In prima am incalzit laptele la foc mic, fara sa fiarba. In a doua am topit untul. Dupa ce s-a topit untul, am luat craticioara de pe foc si am adaugat faina, amestecand permanent.
Am pus pe plita amestecul de unt si faina, apoi am turnat treptat laptele amestecand continuu. Am adaugat un praf de sare si nucsoara si am lasat sa fiarba timp de 5 minute, pana cand sosul bechamel a devenit cremos.
Pasul doi consta in pregatirea ciupercilor, care se spala bine si se taie felii. Intr-o tigaie mare am turnat putin ulei de masline si am pus un catel de usturoi intreg. Dupa ce usturoiul a inceput sa se rumeneasca am adaugat ciupercile, pe care le-am calit la foc mare timp de 2 minute, apoi am redus focul si le-am gatit timp de aproximativ 8 minute. Am adaugat sare si cateva frunze de patrunjel tocat.
Intr-o oala am pus apa la fiert, in care am adaugat o jumatate de lingurita cu sare. Dupa ce apa a inceput sa fiarba in clocot, am adaugat pastele si le-am lasat la fiert timp de opt minute.
Cand pastele sunt fierte, se scurg si se adauga in tigaia cu ciuperci. Am adaugat apoi sosul bechamel, parmezanul ras si putin piper proaspat macinat. Am mai lasat pastele pe foc timp de 2 minute, timp in care am amestecat cu grija pentru a distribui sosul uniform.
Cina festiva s-a transformat intr-o experienta pe care ne-o vom aminti cu drag, multi ani de acum inainte – am gatit impreuna, am ras, ne-am oferit cadouri si ne-am simtit minunat.
Hai sa facem sarbatoare din fiecare zi si sa ne bucuram de fiecare moment pana la Craciun! Tu ce pregatesti de sarbatori?