Fie ca iti dai seama sau nu, mintea ta, atat constienta, cat si subconstienta, incearca in mod constant sa determine ce gandesc oamenii. Va folositi intuitia pentru a citi gandurile toata ziua, in fiecare zi.
Fara sa-ti dai seama, analizezi lucruri precum limbajul corpului, expresiile si cuvintele, din dorinta de a ghici ce simt oamenii si care vor fi actiunile sau reactiile lor.
Sa intelegi cum gandesc ceilalti este una dintre cele mai benefice abilitati psihice pe care le poti rafina. Si cu timp, rabdare si dedicare, poti dezvolta aceste abilitati pentru a te ajuta sa cunosti mai bine oamenii din jurul tau.
3 trucuri psihologice pentru a citi mintea oricui
10 trucuri psihologice care te ajuta sa obtii ce iti doresti
1. Oglindirea
Atunci cand stai de vorba cu cineva, incruciseaza bratele cand vorbesti. Este unul dintre cele mai cunoscute trucuri psihologice! Daca si el isi incruciseaza bratele, inseamna ca este interesat de conversatie. Este deschis si receptiv. Dintr-o perspectiva stiintifica, acest lucru se numeste sincronizare limbica, sau a fi in sincronizare. Din punct de vedere psihologic, oglindirea este un lucru pe care il facem cu persoanele pe care le indragim sau de care suntem interesati.
Oglindirea este un mod de a arata empatie intr-un mod nonverbal si un semnal ca suntem conectati cu cineva. Nervii numiti neuroni oglinda sunt responsabili pentru comportamentul nostru de imitare. Si, datorita faptului ca urmaresti acest semn de oglindire, poti sa fii atenta si al alte gesturi ale interlocutorului.
De obicei, barbatii incep sa se agite si isi ating fata. Femeile isi ajusteaza hainele, bijuteriile sau incep sa isi atinga gatul.
In psihologie, aceasta agitatie este asociata cu lipsa de atentie, plictiseala, nelinistea sau disconfortul. Este modul in care corpul incearca sa ramana implicat, asa ca, daca cealalta persoana se agita, este posibil sa nu fie interesata de tine sau de ceea ce spui.
Dar, inainte de a sari la aceasta concluzie, trebuie sa stii, de asemenea, ca agitatia poate denota stres sau anxietate daca conversatia sau situatia este intensa.
2. Datul din cap
Nimeni nu va fi niciodata de acord cu fiecare cuvant pe care il spui. Datul excesiv din cap este un indiciu puternic ca persoana cu care vorbesti are anxietate in legatura cu ceea ce crezi despre ea.
Acest gen de oameni cred ca fie ii judeci intr-un fel, fie cred ca te indoiesti de capacitatea lor de a urma instructiunile.
De asemenea, tineti cont de faptul ca in unele culturi, cum ar fi cea japoneza, un semn din cap este folosit pur si simplu pentru a arata intelegere, dar nu neaparat acord. Inseamna ca esti conectat si ascultat.
5 intrebari bune care incep conversatii interesante: Te ajuta sa spargi gheata!
3. Clipitul
Poti citi gandurile cuiva doar uitandu-te la modul in care clipeste. Potrivit acestuia, o persoana normala clipeste de sase pana la opt ori pe minut. Daca clipeste excesiv sau rapid, inseamna ca este fie nervoasa, fie anxioasa, fie ca te minte.
Este corect ca rata de clipire creste atunci cand suntem stresati sau nervosi. Cu toate acestea, nu este un indiciu clar de inselaciune. O lipsa de contact vizual ar putea diagnostica mai bine minciuna.
3 ganduri frecvente ale unei persoane anxioase: Nu esti singura!
Citirea gandurilor este pur si simplu abilitatea de a acorda atentie si de a interpreta comportamentul uman.
Toata lumea are capacitatea de a citi gandurile. Trebuie doar sa fii deschisa si receptiva, sa te concentrezi asupra unei singure persoane la un moment dat si sa fii foarte atenta la limbajul corpului, cuvintele si expresiile faciale ale acesteia.
Foto: depositphotos.com