Cand privesti manifestarea dintr-o perspectiva neurologica, poti observa ca inseamna mai mult sa-ti antrenezi creierul decat sa visezi cu ochii deschisi, este de parere neurochirurgul si cercetatorul James Doty.
Intr-un episod al podcastului gazduit de publicatia mindbodygreen.com si in cartea sa „Mind Magic: The Neuroscience of Manifestation and How It Changes Everything”, Doty dezvaluie cum sa iti transformi visurile in realitate si cum sa manifesti in mod eficient lucruri precum succesul, abundenta sau o relatie fericita.
Dar pentru a obtine toate acestea, specialistul spune ca trebuie sa eviti trei greseli comune pe care oamenii le fac atunci cand manifesta. Iata care sunt:
Greseala nr. 1 – Esti prea concentrata pe chestiuni materiale
Un pas esential al manifestarii este sa descoperi de ce iti doresti ceea ce manifesti. Dr. Doty foloseste exemplul unei case noi: „Daca stai si te gandesti ‘Vreau sa traiesc in aceasta casa pentru ca este mai mare decat a tuturor celorlalti si toata lumea va considera ca am succes pentru ca am asta’, este abordarea gresita”.
In schimb, „Daca iti spui ‘Am nevoie de o casa in care sa traiesc experiente frumoase cu cei pe care ii iubesc, este un loc cald, primitor si este un loc in care oamenii se simt confortabil si pot fi ei insisi'”, esti mai aproape de a-ti materializa manifestarea.
Plante pe care e bine sa le ai in locuinta ta daca vrei sa manifesti abundenta
De ce? Pentru ca te asiguri ca ceea ce manifesti este aliniat cu adevaratele tale intentii si dorinte. In plus, acest pas te poate ajuta sa identifici si sa elimini telurile care nu sunt autentice si toate acele lucruri pe care le vrei nu pentru tine, ci pentru ca asta crezi ca asteapta ceilalti de la tine.
Greseala nr. 2 – Ii permiti indoielii sa preia controlul
Urmatoare greseala este aceea de a permite criticului tau interior sa preia controlul. „Daca iti spui in minte ‘Nu sunt capabil sa fac asta’, ‘Nu este posibil’ sau ‘Nu merit’, atunci acele lucruri devin realitate”, spune Dr. Doty. Incepi sa te convingi ca nu iti poti atinge telurile si iti sabotezi astfel manifestarea de la bun inceput.
Cu cat dedici mai mult timp si loc acestor ganduri negative, cu atat ai mai putin timp sa te concentrezi pe actiunile care te conduc catre atingerea telurilor tale, indiferent care sunt ele.
Bineinteles, este normal sa ai indoieli. Toti oamenii trec prin asta, chiar si cei mai increzatori. Dar un pas esential este sa identifici aceste ganduri critice cand te confrunti cu ele si apoi sa le eliberezi. Este o metoda clasica de mindfulness si una care iti va fi de folos in numeroase aspecte ale vietii tale, nu doar in privinta manifestarii.
Cum sa manifesti dragostea adevarata in viata ta cu ajutorul afirmatiilor
„Ceea ce trebuie sa inteleaga oamenii este ca mintea lor, capacitatea lor de a-si transforma creierul este extraordinar, extraordinar de puternica!”, spune specialistul. Astfel ca este bine sa monitorizezi gandurile recurente pentru ca ele au puterea sa-ti influenteze deciziile, conceptiile si in cele din urma succesul, in viitor.
Greseala nr. 3 – Asteptarile tale nu sunt aliniate cu actiunile tale
Nu in cele din urma, trebuie sa te asiguri ca nu ai asteptari prea mari de la prea putine actiuni. Doty foloseste exemplul unei persoane care se antreneaza pentru a deveni alergator.
„Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa-ti pui alarma, sa te trezesti devreme si sa nu incerci sa alergi din prima 3-4 kilometri, ci pur si simplu sa te ridici, sa mergi pana la colt, sa mergi prin cartierul tau si sa faci asta iar si iar, pentru ca apoi iti va intra in obisnuinta”.
„Cand asteptarile tale sunt prea mari, in ideea ca vrei un anumit lucru in acel moment, vei fi foarte dezamagit”, spune Doty. Nu este nimic gresit sa ai asteptari ridicate pentru telurile tale pe termen lung, dar trebuie sa fii realist cu privire la ce poti si ce nu poti sa faci la inceput.
Cea mai buna perioada din zi in care sa-ti manifesti intentiile
Daca vrei sa obtii totul intr-o zi, sansele tale de succes sunt probabil destul de reduse. Manifestarea este o metoda si un mod de gandire, nu un buton magic.
„Stim ca prin repetitie ne manifestam intentiile. Si ce vreau sa spun prin asta este ca atunci cand faci ceva iar si iar creezi noi cai neuronale”, adauga neurocercetatorul.
Cu cat iti antrenezi mai mult creierul sa faca ceea ce vrei sa faca pentru a-ti atinge telurile, cu atat mai usor va fi sa le atingi.
Foto: freepik.com