In luna Martie, in cadrul unui press lunch informal organizat la Hotel Marmorosch din Bucuresti, alaturi de jurnalisti din sfera de business, lifestyle si HoReCa, precum si lideri de opinie pasionatide vin, Crama Liliac a prezentat vinul Very Vienna, o editiespeciala de Sauvignon Blanc pur austriac, disponibila in doar 2004 de sticle.
Dupa ce in luna noiembrie a anului trecut Crama Liliac anuntalansarea Unexpected 2.0, o editie speciala si limitata de vin dulce, produsa din 7 soiuri de struguri si cu o munca titanica, iataca noutatile nu se opresc aici si inceputul de an marcheaza si o premiera, lansarea primului vin international din portofoliulcramei.
Vinul este printre bauturile preferate de romani, peste 63% dintre ei preferand vinul alb sec. Evolutia este foarte dinamica, iar obiceiul de consum se transforma de la un an la altul. Dacapana in 2019 vinul era achizitionat in mai mare masura pentrucadouri, in prezent, peste 60% dintre romani cumpara vinpentru consum propriu, fac alegeri din ce in ce maidocumentate si cauta vinuri de calitate pentru asocieri cu diverse tipuri de mancare sau pentru relaxare.
In ultimii 3 ani, vanzarile de Liliac Sauvignon Blanc au atinspeste 40.000 sticle anual si preconizam o crestere de 20% in urmatorii 2 ani. Rafinatul soi Sauvignon Blanc este si vedetanoului vin care scoate in evidentăa exceptionalul din micutacrama Liliac vieneza.
„Efervescenta ne caracterizeaza. Desi se spune ca timpul trecealtfel in domeniul nostru, mult mai încet, dinamica este un pilonesential pentru noi. Avem foarte multe idei pe care vrem sa le aducem la viata si ne-am propus sa pionieram piata de vinuri dinRomania cu proiecte reper. Credem in conceptul esentelor tari care se tin in recipiente mici, de aici si avalansa de editii limitatede vinuri, care nu se va opri aici. Evolutia peste așteptari cu care am incheiat anul trecut ne-a dat un avant fantastic, astfel ca incepe o perioada plina pentru noi, care iata debuteaza cu un vis vechi adus la realitate din pura pasiune pentru vinurileexceptionale. Si cum Viena nu e Transilvania, ne-am dorit saavem putin din magia podgoriilor Transilvanene si acolo. Vomdescoperi prin Very Vienna o altă valenta a vinului Liliac, a mentionat Miron Radic, CEO Crama Liliac.
Very Vienna vine sa completeze perfect gama de vinuri a crameiLiliac, cu un vin tanar, facut din struguri recoltati din mica vie vieneza, intinsa pe 0.4 ha, “sora mai mica” a deja cunoscuteipodgorii din Batos, Transilvania, patria vinului Liliac. Very Vienna, primul vin cu influente internationale, este un vin ceofera note subtile de grapefruit, nectar si plante erbacee, gata sate transpuna, in doar cateva momente, in atmosfera boema a Vienei.
Ca si in cazul Unexpected 2.0, noul vin este produs in editielimitata, disponibil in magazine specializate si pe site-ul cramei – www.liliac.com.
Anul 2021 a reprezentant pentru Crama Liliac cel mai bun an de pana acum, cu rezultate care au intrecut toate asteptarile siestimarile. Crama Liliac a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 8.5 milioane de lei si peste 390.000 sticle de vin vandute, dintre care cel mai vandut a fost Liliac Rosé in cuantumde 60.000 sticle.
Povestea Very Vienna
Undeva in minunatul oras Viena, in urma cu mai bine de 12 ani, se contura un vis care astazi este cunoscut si apreciat la nivelinternational, Crama Liliac. Pornita din dragoste pentru natura,vita de vie si vinul bun, pasiunea care il invaluise cu mult inaintepe dl Alfred Michael Beck si-a găsit implinirea nu in Viena, ci in inima Transilvaniei. Au fost de ajuns o prima vizita, cativa pasipe pamantul magic transilvanean si o dorinta enorma de a-l punein valore.
Si iata cum, cu rabdare, pretuire pentru vie si o echipa pasionataam creat o crama moderna, in Transilvania incarcata de istorie sipovesti, unde metodele traditionale imbinate cu tehnologia dauviata unor vinuri reper, care aduc bucurie si inspira.
Dar Transilvania este departe de Viena, iar dorinta domnuluiBeck de a se bucura de natura a ramas la fel de puternica. Astfel, povestea Liliac a capatat o continuare fireasca – o podgorie si in inima Vienei, ce se intinde pe o suprafata de 0.4ha. Aici a luatnastere cel mai nou vin din portofoliul cramei, Very Vienna.
Povestea Unexpected 2.0
Unexpected 2.0, o emblema din portofoliul cramei Liliac, este un vin ce poarta tot semnatura oenologului cramei, Laurent Dubreuil. Si nu este o greseala, ci este rezultatul neasteptat a multa munca si foarte multe incercari pana s-a ajuns la un vin unic, demn de numele Unexpected.
Unexpected 2.0 este creat dintr-o multitudine de loturi mici de vinuri albe produse in ultimii trei ani, precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Traminer, Pinot Gris si Feteasca Alba, vinificat in cisterna de inox si maturat in butoaie de stejar transilvanean, pe meleagurile transilvanene.
Despre Crama Liliac
In probabil cea mai veche regiune viticola din Româaia, incarcatade istorie si povesti, am creat o crama moderna, unde priceperea unor oameni dedicati, cu ajutorul metodelor traditionale imbinate cu tehnologia dau viata unor vinuri reper, care aduc bucurie si inspira.
In zilele noastre, Liliac® reinvie traditia seculara pe care Transilvania o are in viticultura. Peisajul secular si tehnicamoderna creeaza, pe cele 52 de hectare, o simbioza perfecta. Aicisunt produse vinuri autohtone, ce cuceresc prin rafinament sicomplexitate, indiferent daca sunt albe, roșii, roze sau irezistibilde dulci, de fiecare data cand deschidem o sticla de Liliac, experiente incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite. In fiecare sticla de vin Liliac regasesti angajamentul, atentia, comuniunea cu spiritualitatea, cu pamantul si clima transilvaneana, decantate prin experienta austriaca si tehnica inovativa de vinificatie.