3 smoothie-uri cu arome de toamna

1
De Alina Dragne
8 oct. 2018

Toamna se numara recoltele de fructe si legume si este indicat sa adaptezi retetele preferate de smoothie-uri pe care le consumi cu fructe si legume de sezon.

Cine a spus ca smootie-urile sunt pe val doar vara? Sunt o varianta rapida si delicioasa pentru micul dejun, insa, odata cu schimbarea anotimpului, poate fi mai greu sa gasesti combinatii delicioase de fructe proaspete.

Iti propun 3 retete de smoothie cu arome de toamna, hranitoare si pline de antioxidanti, care sunt chiar mai delicioase decat par. Te invit sa le incerci si sa iti alegi preferatul!

Deliciu cu ghimbir, dovleac si curmale

Nu stiu ce e mai dulce in combinatia asta – dovleacul sau curmalele, dar stiu sigur ce e mai aromat: ghimbirul! Aceste trei ingrediente fac o casa atat de buna ca vei deveni dependenta de orice reteta le pune impreuna.

Ingrediente:

1 bucata de 5 cm radacina de ghimbir fara coaja

½ cana dovleac facut la aburi

¼ avocado

1 curmala

1 lingura cacao

½ lingurita scortisoara

300 ml lapte vegetal

Energizare instanta cu smochine si spanac

Pentru zilele mohorate, cand te trezesti cu fata la cearsaf si cu chef de stat inchisa in casa, intre paturi, prospetimea spanacului si dulceata inconfundabila a smochinelor iti vor da instant un chef de viata nebun si o energie molipsitoare.

Ingrediente:

2 smochine proaspete

½ cana spanac proaspat

1 cana lapte vegetal

1 lingurita susan

1 lingura tahini

1 lingura seminte chia

1 banana

½ lingurita scortisoara

Cocktailul de vitamine pe care tenul tau il va adora

Smoothie-urile nu fericesc doar stomacul, ci si tenul, mai ales ca toamna acesta tanjeste dupa un boost de vitamine care sa-l ajute sa faca fata mai usor intemperiilor. Daca simti pielea deshidratata sau uscata, bea un pahar si vei vedea ca te vei inviora din toate punctele de vedere.

Ingrediente:

1 banana

1 morcov

1 bucatica mica de ghimbir

sucul de la 1 portocala

½ lingurita turmeric

1 cana lapte vegetal

Mod de preparare

Pune toate ingredientele in blender si proceseaza-le pana ajungi la consistenta dorita.

Foto: Marius Dragne