Combinat cu menta pentru un sorbet sau o supa rece, cu macris in sendvisuri, cu ridichii si zmeura in salate sau doar cu apa (pentru obtinerea unei bauturi demne de cel mai exclusivist spa), castravetele – chiar si cel murat – aduce prospetime si savoare oricarui fel de mancare.
Iata in ce retete planuim noi sa-l consumam vara asta
Gazpacho
Castravetii, cateva ierburi aromate, o mana de ceapa verde si un pic de ardei iute se amesteca cu suc de lamaie, avocado si iaurt grecesc. Totul blenduieste si se serveste rece. E cea mai usoara si mai racoritoare supa, perfecta pentru un pranz calduros.
Salata de vara
Ceapa verde, castravetii, un avocado si ridichiile se taie marunt si se amesteca cu un sos obtinut din ulei de susan si otet din orez. Pentru un plus de gust, poti presara seminte de in sau de susan.
Sendvis vegetarian
Feliaza castravetele, ardeiul verde si fructul de avocado. Unge o felie de paine integrala cu branza de capra cu verdeturi, adauga legumele, apoi un dressing facut din iaurt grecesc, suc de lamaie, otet de orez, patrunjel, pudra de usturoi si sare si piper. Acopera cu cealalta felie de paine si savureaza!
Pachetele de primavara
Fructul de avocado, salata de varza rosie, castravetii, germenii de ridiche, bucatelele de tofu si coriandrul se invelesc in foile subtiri de orez si se servesc cu sos tahini picant.
Aperitiv cu castravete
Taie castravetele in rondele potrivit de subtiri, adauga crema de avocado (obtinuta din avocado proaspat, crema de branza, un pic de suc de lamaie si sos picant), sashimi de somon, un pic de ceapa verde, seminte de rodie si coaja de lamaie. Poti pune si un pic de sos ponzu pe sashimi inainte de a servi.
Limonada fresh
Intr-o carafa generoasa, pune menta si felii de lamaie, kiwi si castravete si umple cu apa minerala. Serveste ori de cate ori ai nevoie de un shot de prospetime vitaminizata.
Foto: Instagram – Alpha Foodie