Quinoa este o sursa excelenta de proteine, astfel ca te poti baza pe ea cand urmezi o dieta vegana. Amesteca quinoa fiarta cu ceapa, condimente, ulei si verdeturi, folosind aceasta umplutura pentru ardei. Se lasa la cuptor cu putin suc de rosii pentru a obtine o mancare delicioasa.
Ingrediente pentru ardei umpluti cu quinoa si verdeturi:
1 cana cu quinoa fiarta
1 ceapa tocata marunt
3 ciuperci tocate marunt
Ulei de masline extravirgin
Patrunjel proaspat
Sare si piper
Ardei gras rosu
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
Quinoa se fierbe, se scurge si se lasa la racit.
Se caleste ceapa cu ciupercile in putin ulei de masline, dupa care se adauga quinoa, patrunjelul si se condimenteaza umplutura dupa gust.
Ardeii grasi se spala, se scot coditele, se curata in interior de seminte, dupa care se umplu cu amestecul de quinoa.
Se asaza intr-o tava si se dau la cuptor pana se rumenesc putin.
Foto: Shutterstock.com