Datorita aromelor minunate care au invaluit intreaga bucatarie, aceste briose ma fac sa simt din plin atmosfera de Craciun. Iar aroma lor, ca de turta dulce, va fi cu siguranta pe gustul tuturor, mai ales ca, lasate asa, in forma lor simpla (fara crema de mascarpone de deasupra) sunt chiar niste briose vegane.
Usor usor, cu aroma lor care invaluie casa toata, intram in spiritul de sarbatoare.
Ingrediente uscate:
1 1/2 cana faina fara gluten
1/2 cana zahar de cocos
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita ghimbir macinat
1/2 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita cuisoare macinate
1/2 lingurita cardamom macinat
1/2 lingurita sare
Ingrediente umede:
1/2 cana miere
1/2 cana lapte vegetal
1/3 cana ulei de floarea soarelui
1 lingura otet de mere
2 lingurite esenta de vanilie
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si pregateste tava de copt cu hartiile pentru briose.
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate, iar in alt bol pe cele umede. Toarna treptat compozitia umeda peste cea uscata si amesteca pana obtii un aluat moale si omogen.
Umple formele de briose pana la jumatate si coace briosele pentru 20-25 minute.
Le poti consuma asa sau poti sa le decorezi la alegere. Noi am facut o crema de mascarpone cu vanilie. Delicioase!
Foto: Marius Dragne