Iar glazura de unt si miere adauga un plus de savoare si dulceata acestui desert care va deveni cu siguranta unul dintre preferatele tale.
Ingrediente pentru briose cu ricotta si lamaie:
-100 ml ulei de masline extravirgin;
-100 ml miere;
-2 lingurite de extract de vanilie;
-2 oua;
-130 gr de branza ricotta;
-1 lingura de coaja de lamaie si 2 linguri de zeama de lamaie;
-230 gr de faina integrala;
-2 lingurite de praf de copt;
-1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu;
-1/2 lingurita de scortisoara;
-1/2 lingurita de ghimbir;
-1/4 lingurita de cardamom;
-1/4 lingurita de ienibahar;
-1/4 lingurita de sare.
Pentru glazura:
-4 linguri de unt sarat, la temperatura camerei;
-1 lingura de miere;
-1 lingura de seminte de mac;
-2 lingurite de coaja de lamaie.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ia tava de briose si se tapeteaza fiecare forma cu hartie de copt.
Se ia un caston mare in care se amesteca impreuna uleiul de masline, mierea si vanilia. Apoi se adauga pe rand cele 2 oua si se amesteca pana cand sunt complet incorporate. Se adauga faina integrala, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, ghimbirul, caradamomul, ienibaharul si sarea.
Se omogenizeaza cu ajutorul mixerului, la viteza mica, pana cand ingredientele formeaza un aluat omogen. Aluatul obtinut se imparte in mod egal in formele de briose care se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana ce interiorul brioselor este bine patruns. Poti testa cu ajutorul unei scobitori, intepand o briosa in partea din mijloc. Daca scobitoarea iese curata atunci briosele sunt gata.
Pentru glazura, se ia un castron mic in care se amesteca untul, mierea, semintele de mac si coaja de lamaie.
Briosele se servesc calde sau la temperatura camerei, ornate cu glazura de unt si miere.
Briose cu ciocolata si pulbere proteica – Gustarea perfecta de savurat dupa sala
Foto: Shutterstock.com