Dovleacul este ingredientul vedeta tot sezonul de toamna, exploatat in cele mai delicioase retete. Eu coc o cantitate mai mare in weekend si folosesc pulpa in tot felul de retete: de la terciul pentru mic dejun, pana la cheesecake sau smoothie-uri pentru dupa antrenamentele de la sala.
Pe langa aroma si gustul puternic, dovleacul are si numeroase beneficii pentru sanatate: imbunateste vederea, are un continut scazut de calorii, ajuta le mentinerea sanatatii inimii noastre si previne aparitia ridurilor.
Supa crema de dovleac reprezinta o noutate pentru multi dintre noi, dar tinand cont de beneficiile sale si rapiditatea cu care se prepara, eu zic ca merita o sansa. Ce zici, o incerci?
Ingrediente pentru supa crema de dovleac:
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa, tocata
2 catei de usturoi
1/2 lingurita de boabe de coriandru
1 lingurita de chimen macinat
1/2 lingurita de nucsoara
1 kg de dovleac
2 cartofi mici
1 litru de apa, sau supa de legume
Seminte de dovleac si cimbru, pentru decor
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa tocata timp de 2 minute. Adauga usturoiul, boabele de coriandru, chimenul si nucsoara.
Dupa 1 minut, adauga dovleacul curatat de coaja si taiat cuburi, cartofii cuburi si apa. Lasa supa sa fiarba la foc mic, timp de 30 minute.
Pune supa intr-un blender si mixeaz-o. Asezoneaza cu sare si piper.
Foto: Marius Dragne