Daca nu vrei sa folosesti lactate pentru prajituri, iti recomand sa incerci aceasta prajitura cu nuca de cocos, caramel si ciocolata. Nu este complicat de facut si vei obtine un desert mai sanatos: fara zahar rafinat si fara lactate.
Supa de morcovi cu lapte de cocos
Ingrediente pentru prajitura cu nuca de cocos, caramel si ciocolata:
100 grame de ulei de cocos topit plus 50 de grame extra
190 grame de fulgi de cocos
2 lingurite de extract de vanilie
160 de grame de faina spelta
50 de grame de cacao
160 de grame de ciocolata neagra maruntita
90 de grame de miere de albine
Pentru caramel:
25 de curmale moi
100 grame de ulei de cocos topit
310 ml de smantana de cocos
Tarta cu ciocolata si caramel sarat. Nu ai cum sa rezisti acestei combinatii
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Se amesteca intr-un bol uleiul de cocos cu fulgii de cocos, vanilia, faina si cacaua, formand astfel baza prajiturii pe care trebuie sa o presezi bine in tava pregatita. Se introduce la cuptor 10 minute.
Ca sa prepari caramelul, se mixeaza in blender curmalele cu smantana de cocos si uleiul de cocos pana cand obtii o pasta cremoasa.
Se intinde caramelul peste baza prajiturii si se introduce din nou la cuptor timp de 30 de minute.
Se lasa la racit 10 minute, timp in care poti sa faci glazura amestecand ciocolata neagra cu mierea de albine si uleiul de cocos extra pana cand se topeste. Se toarna peste caramel si se niveleaza frumos folosind un cutit.
Prajitura delicioasa cu ciocolata, fara faina
Foto: Instagram – Donna Hay Magazine