Recunosc ca nu o respect intotdeauna indeaproape, ci sfarsesc prin a adauga ce ingrediente gasesc prin frigider, dar asta nu e neaparat un lucru rau pentru ca inseamna ca de fiecare data are un gust un pic diferit.
Aceasta reteta clasica de burrito te va salva din multe momente cand nu ai timp sa gatesti. Tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti o cantitate mai mare de amestec de burrito si sa o pastrezi la congelator.
Chilli con carne, un preparat mexican savuros
Ingrediente pentru burrito
Cateva linguri de ulei de masline
O ceapa mare, tocata marunt
3 ardei grasi, tocati marunt
4 catei de usturoi, bine pisati
1 ardei jalapeno, tocat foarte marunt
2 linguri cumin
2 linguri paprika
1 lingurita pudra de chili
pudra de chili picant, dupa gust (optional)
1 lingurita pudra de usturoi
1/2 lingurita ghimbir macinat
1/2 lingurita piper negru
1 1/2 lingurita sare
500g carne tocata de vita
1 lime
50g fasole rosie (scursa si spalata)
1 cana orez gatit
Pentru un plus de gust: patrunjel, rosii, branza, smantana, sos salsa, salata verde si avocado
Guacamole sau sos mexican din avocado
Mod de preparare
Soteaza ardeii, ceapa, usturoiul si ardeiul jalapeno la foc mediu, pana ce devin aurii. Combina toate mirodeniile si asezoneaza carnea de vita cu 1 lingura din combinatia de mirodenii obtinuta.
Adauga carnea peste legumele sotate si caleste-o bine, pana ce obtine culoarea maronie si incepe sa se lipeasca de tigaie, apoi adauga o cana de apa si restul mirodeniilor.
Taie lamaia verde in felii, scurge sucul peste carne si apoi adauga feliile cu totul in mixtura, dand focul mai mic.
Dupa aproximativ o jumatate de ora in care amestecul s-a gatit la foc mic (mai poti adauga apa in tot acest timp, daca ti se pare ca se prinde carnea pe tigaie), gusta si asezoneaza de sare si piper (daca este nevoie), si indeparteaza feliile de lime.
Adauga fasolea si orezul (care sunt deja gatite in prealabil) si amesteca bine pana ce se incorporeaza.
Serveste in lipii, asezonand totul cu patrunjel, bucatele de rosii, branza, smantana, sos salsa, salata verde si avocado.
Stir-fry de vita cu ardei, un mix picant care merge de minune cu orez integral
Foto: Shutterstock.com