Cu ce este diferita fata de alte retete? Nu contine oua, este usoara, se face foarte simplu, este cremoasa, sfaramicioasa, plina cu seminte de mac si este incredibil de buna! Te-am convins? Daca da, astept sa vad si varianta ta de cheesecake cu seminte de mac.
Cheesecake cu ciocolata si espresso fara coacere
Ingrediente pentru crumble cheesecake cu seminte de mac:
Pentru toppingul crocant:
-320 gr de faina (optional poate sa fie fara gluten);
-1 lingurita de praf de copt;
-1/2 lingurita de sare;
-125 gr de zahar;
-150 gr de unt vegan sau margarina;
-2 linguri de suc de mere (optional).
Pentru umplutura:
-750 gr de branza moale, neindulcita;
-150 ml de lapte integral de cocos;
-25 gr de unt vegan sau margarina;
-125 gr de zahar;
-40 gr de amidon de porumb;
-1 lingurita de extract de vanilie;
– sucul de la o portocala sau lamaie.
Pentru stratul de mac:
-150 gr de seminte de mac;
– aprox. 3 linguri de iaurt sau lapte vegetal (optional).
Mod de preparare:
Toppingul crocant: Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amesteca faina, praful de copt, sarea si zaharul intr-un castron. Se adauga untul vegan si sucul de mere, daca alegi sa-l folosesti, si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat.
Se iau 2/3 din cantitatea de aluat si se pune intre doua folii de plastic si se intinde pana cand ajunge la o circumferinta de aproximativ 20-22 cm. Se ia foaia de aluat si se intinde intr-o tava rotunda cu dimensiuni potrivite, care a fost in prealabil unsa cu putin unt vegan sau margarina. Se inteapa aluatul de cateva ori, cu ajutorul unei furculite, pentru a-l impiedica sa creasca.
Cheesecake cu mango fara coacere
Umplutura: Se pun toate ingredientele pentru umplutura intr-un castron si se amesteca cu un mixer pana cand se omogenizeaza. Se tranfera intr-un alt castron 1/3 din cantitatea de umplutura, se adauga semintele de mac si se amesteca pana cand acestea sunt uniform incorporate.
Se umple tava cu cele 2 compozitii de umplutura si se da la cuptor pentru 25 de minute, apoi se scoate, se faramiteaza deasupra restul de 1/3 de aluat si se pune la cuptor pentru inca 30 de minute. Se opreste focul si se mai lasa tava in cuptorul inchis timp de inca 5-10 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit complet, se introduce la cuptor si se lasa timp de cel putin 2 ore ca sa se aseze, inainte de servire.
Foto: Instagram – Bianca Zapatka