Este foarte usor de pregatit, nu necesita decat 10 minute de pregatire si aproximativ o ora de gatire si o poti face foarte usor cu ingrediente pe care le ai de obicei in casa.
Guacamole sau sos mexican din avocado
Ingrediente pentru chilli con carne:
-1 ceapa mare;
-1 ardei gras rosu;
-2 catei de usturoi;
-1 lingurita cu varf de pudra de chilli iute sau 1 lingura daca pudra nu este foarte iute;
-1 lingurita de boia dulce afumata;
-1 lingurita de chimion macinat;
-500 gr carne de vita slaba;
-1 cubulet de concentrat cu gust de vita;
-400 gr. de rosii cubulete la cutie;
-1/2 lingurita de maghiran uscat;
-1 lingurita de zahar;
-2 linguri de pasta de tomate;
-410 gr de fasole alba prefiarta;
– orez alb, simplu, cu bobul lung, pentru servire;
– smantana, pentru servire.
Clatite cu carne de pui si ierburi aromatice
Mod de preparare:
Ceapa se taie in cubulete. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie marunt. Cateii de usturoi se curata si se toaca fin. Se ia o oala si se pune la foc mediu. Se adauga o lingura de ulei si se lasa sa se incalzeasca timp de 1-2 minute. Se pune ceapa si se gateste timp de 5 minute, amestecand ocazional, pana cand ceapa se inmoaie si devine usor translucida. Se adauga usturoiul, ardeiul gras rosu si pudra de chilli, lingurita de boia afumata si chimionul. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se gateasca timp de 5 minute, amestecand ocazional. Se mareste temperatura de gatire si se adauga carnea de vita si se gateste pana cand se elimina tot lichidul si incepe sa se rumeneasca.
Pentru sos se dizolva cubul de concentrat de vita intr-un pahar cu 300 de ml de apa calda, apoi se toarna peste carnea tocata. Se adauga o conserva de 400 de grame de rosii taiate cubulete, o jumatate de lingurita de maghiran uscat, 1 lingurita de zahar si se asezoneaza bine cu sare si piper.
Se adauga 2 linguri de pasta de tomate si se amesteca bine pana cand pasta de tomate este incorporata in sos. Se lasa la foc mic pana cand incepe sa fiarba, apoi se amesteca bine si se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 20 de minute. Se amesteca ocazional, avand grija ca sosul sa nu se lipeasca de fundul oalei si sa nu scada prea mult.
Daca se intampla acest lucru, adauga cateva linguri de apa si redu temperatura de gatire. Dupa ce a fiert la foc mic, sosul ar trebui sa fie gros si lichid. Se ia o conserva de fasole si se scurge de lichid, iar boabele de fasole se adauga in sos. Se aduce din nou la punctul de fierbere si se gateste timp de 10 minute fara capac, adaugand putina apa daca amestecul pare prea gros. Gusta si se asezoneaza cu sare si piper daca mai este necesar, apoi opreste focul, pune capacul si lasa acoperit 10 minute inainte de servire. Se serveste impreuna cu orez alb simplu si smantana.
Foto: Shutterstock.com