Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grau macinate mare; este un ingredient care se gateste similar cu orezul sau cuscusul. De asemenea, este folosit in tabbouleh si se poate folosi si in loc de orez in ardei umpluti, sarmale, chiftele, burgeri fara carne.
Toast cu avocado si ciuperci – un mic dejun gata in 10 minute
Ingrediente:
200 g ciuperci champignon (mai mari)
100 g quinoa
50g bulgur
1 ceapa
1/2 ardei gras galben
1 rodie
100 g tofu
cateva frunze de menta
1 lingura de fistic
1 lingurita mustar
1 lingura otet de vin
4 linguri ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 180 grade Celsius. Curatam ciupercile si indepartam picioarele. Asezam ciupercile pe o tava, cu fundul in sus, si le stropim cu putin ulei de masline, sare si piper. Le coacem timp de 20 minute.
Ardei umpluti cu quinoa si verdeturi
Spalam quinoa si o fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. O scurgem si o lasam intr-un bol. Fierbem si bulgurul timp de 5 minute in apa cu sare. Il scurgem si pe el si il punem intr-un bol.
Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ardeiul cubulete. Taiem rodia in 2, o jumatate o stoarcem, iar de la a doua jumatate pastram samburii. Zdrobim tofu cu lingurita si tocam frunzele de menta.
Pentru dressing, amestecam mustarul cu otetul si uleiul de masline, adaugam suc de rosie si sare si piper, dupa gust.
Intr-un bol amestecam quinoa cu bulgurul, ceapa, ardei gras, samburi de rodie, tofu, menta. Turnam pe deasupra din dressing si amestecam bine.
Repartizam compozitia in ciuperci, presaram fistic tocat si putin dressing. Savuram!
Foto: Marius Dragne