Aromele indiene imbogatesc orice preparat. Daca iti plac mancarurile picante si foarte aromate, atunci aceasta reteta va fi una exact pe gustul tau. Crevetii sunt o sursa excelenta de proteine, fiind in acelasi timp un preparat usor si potrivit pentru cina.
Adauga orez, un mix de condimente indiene, spanac si mazare si obtii o cina hranitoare. Aromele puternice ale condimentelor indiene vor invalui toata bucataria si vei pandi preparatul sperand sa fie gata cat mai repede.
Ingrediente pentru creveti cu orez in stil indian:
1 lingura de ulei de masline
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi tocati
1/2 cana cu orez basmati
Un borcan cu sos tikka masala cumparat
1 ardei rosu feliat
Sare de mare
Piper negru
1 ceasca cu apa
1 ceasca cu mazare congelata
O cana cu frunze de spanac
450 de grame de creveti congelati
Mod de preparare
Intr-o tigaie se pune uleiul, ceapa si usturoiul, lasandu-se la calit pe foc mic cateva minute.
Adauga orezul, sosul tikka masala, ardeiul rosu, sarea, piperu si apa. Amesteca totul bine, acopera cu un capac si lasa-le la inabusit 15 minute pe foc mic.
Apoi adauga mazarea, spanacul si crevetii. Se lasa totul sub capac inca 6 minute.
Foto: Shutterstock.com