Pentru ca primesc foarte des intrebari de genul “Ce sa mai gatesc la micul dejun?”, astazi m-am gandit sa vin cu o reteta care este potrivita pentru masa de dimineata si care contine o leguma mai putin cunoscuta si consumata la noi in tara, dar cu efecte nemaipomenite asupra organismului nostru.
Sparanghelul, in linii mari, este detoxifiant, are proprietati antiimbatranire, este afrodiziac, amelioreaza inflamatiile in corp si multe altele.
Il incerci in aceasta reteta de frittata cu mazare?
Ingrediente pentru frittata cu sparanghel si mazare:
8 tije sparanghel
350g mazare
6 oua
1 lingura ulei
6 fire de ceapa verde
Sare si piper
Salata de rosii pentru servit
Mod de preparare:
Tine sparanghelul de partea lemnoasa si indoaie tija pana se rupe in doua. Pastreaza partea frageda, pune sparanghelul intr-o oala, impreuna cu mazarea, si acopera cu apa clocotita. Asteapta 3 minute.
Intr-un bol, bate bine ouale impreuna cu sare si piper.
Incalzeste uleiul intro tigaie si caleste ceapa verde tocata pentru 2 minute. Adauga sparanghelul si mazarea. Toarna pe deasupra oul.
Acopera tigaia cu un capac si gateste frittata pentru 10-12 minute.
Serveste frittata cu sparaghel si mazare calda alaturi de o salata de rosii.
Foto: Marius Dragne