Cerealele integrale trebuie sa se regaseasca in meniul nostru zilnic. Daca nu iti place textura terciului de ovaz si preferi ceva crocant, atunci o granola de casa este optiunea excelenta pentru tine. Practic ea combina seminte, nuci, fulgi de ovaz, fructe uscate, sirop de artar – toate se coc la cuptor pana cand devin crocante.
Daca o prepari in casa, vei evita zaharul rafinat, care este adesea adaugat in granola cumparata. In plus, vei stii exact ce ingrediente ai pus si eviti aditivii alimentari.
Ingrediente pentru granola de casa cu portocale, chips de cocos si vanilie:
400 de grame de fulgi de ovaz mari
70 de grame de seminte de floarea soarelui crude
4 lingurite cu scortisoara
40 de grame de migdale crude
60 de grame de fulgi de cocos copti
1 pastaie de vanilie
90 de grame de ulei de cocos presat la rece
100 de grame de stafide
160 mililitri de sirop de artar
Putin suc de portocale si coaja (daca e portocala organica)
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 140 de grade Celsius.
Uleiul de cocos cu siropul de artar se incalzesc la foc mic, dupa care se iau de pe aragaz si se adauga semintele din pastaia de vanilie, sucul de portocale si scortisoara.
Intr-un bol mare se amesteca celelalte ingrediente impreuna (in afara de chipsurile din cocos si stafide), apoi se toarna peste ele amestecul de ulei de cocos cu sirop de artar.
Dupa ce s-au amestecat toate ingredientele impreuna, se asaza intr-un singur strat, intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Se lasa la cuptor 45 de minute, avand grija sa le amesteci din cand in cand.
Dupa ce s-a racit granola, se adauga chipsurile de cocos si stafidele.
Foto: Shutterstock.com