Vinetele, dovleceii, zucchini, ardeii si ceapa capata un gust deosebit atunci cand sunt lasate la rumenit in cuptorul incins. Daca nu ai cum sa le faci pe gratar afara, aceasta metoda este alternativa potrivita ca sa obtii legume delicioase.
Ingrediente pentru legume la cuptor:
2 dovlecei sau zucchini
2 vinete
2 ardei grasi
1 ceapa rosie
1 lingura cu mix de verdeturi mediteraneene
3 linguri cu ulei de masline extravirgin
2 catei de usturoi maruntiti
2 linguri cu otet balsamic
Sare si piper dupa gust
Ingrediente pentru pesto de rosii:
12 rosii cherry
200 de grame de rosii uscate si in ulei
Cateva frunze de busuioc proaspat
1 catel de usturoi
1 lingura cu otet balsamic
2 linguri cu ulei de masline extravirgin
3-4 linguri cu apa
2 linguri cu piure de rosii concentrat
1 lingura cu mix de verdeturi mediteraneene
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius.
Legumele se amesteca cu ulei si toate condimentele, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptor 25 de minute ca sa se rumeneasca.
Pentru a prepara pesto-ul de rosii trebuie doar sa pui in robot toate ingredientele si sa mixezi pana cand obtii o pasta cremoasa.
Pune legumele pe farfurie, amesteca-le cu pesto de rosii si orneaza cu migdale coapte maruntite.
Poti pune legumele intr-o salata, imbogatindu-i consistenta cu o mana de quinoa, cateva frunze de spanac si avocado proaspat, feliat.
Foto: Shutterstock