Combinatia asta de sparanghel copt si branza brie topita este divina. Pachetele sunt foarte simplu de facut si sunt de mare efect la un brunch sau o petrecere.
Eu cred cu tarie in mentinerea echilibrului. Asa ca, atunci cand am o pofta nebuna de vreun produs de panificatie, recunosc ca imi mai satisfac aceasta pofta. Dar muncesc pentru ea, imi prepar eu acasa ce poftesc si nu dau fuga in primul magazin. Recomand ca si aluatul foietaj sa fie facut in casa, chiar daca necesita mai mult timp.
Frittata cu mazare si sparanghel
Ingrediente:
1 buchet de sparanghel, cu cotoarele taiate
1 lingura ulei de masline extravirgin
250g branza brie, taiata felii
1 ou
aluat foietaj
piper rosu maruntit
sare
Pentru untul aromat: 4 linguri miere, 2 linguri unt, sare si cimbru proaspat.
Cea mai buna tarta quiche de primavara a lui Jamie Oliver
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Pregatim tava pentru copt si o tapetam cu hartie de copt.
Amestecam sparanghelul cu uleiul, sarea si piperul.
Cu ajutorul unui facalet, intindem aluatul subtire si taiem 8 patrate.
Impartim tijele de sparanghel in mod egal pe aluat, iar deasupra punem cate o felie de branza brie. Luam doua colturi ale aluatului si le unim.
Ungem fiecare pachetel cu ou batut. Le coacem in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute sau pana cand devin aurii.
Untul aromat este optional. Daca optam sa il facem, amestecam toate ingredientele cu o lingura si punem cate un pic din untul obtinut pe fiecare pachetel cald.
Foto: Marius Dragne