Dar cateodata asa ma trezesc cu o pofta de ceva dulce si bun pentru suflet, si ca sa nu dau fuga in vreun croisant imi prepar aceste pancakes, gata in 25 de minute. Sunt foarte versatile si de fiecare data parca imi ies altfel, in functie de aromele pe care le adaug. Incerci si tu?
Clatite delicioase cu mango, perfecte pentru un rasfat de weekend
Ingrediente:
1 cana faina fara gluten
1/3 cana cacao
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 + 1/4 cana lapte vegetal
2 oua
2 lingurite esenta de vanilie
1 banana
1 praf de sare
Optional: sirop de artar sau de agave, sau alt indulcitor preferat
Topping-uri: capsune, zmeura, afine, fulgi de cocos, sirop de artar
Mod de preparare:
Amestecam intr-un bol faina cernuta, cacao, praf de cop, bicarbonat si sare.
Intr-un alt bol, batem ouale cu un tel, impreuna cu laptele, banana pasata, vanilia si indulcitorul folosit.
Turnam compozitia lichida peste ingredientele uscate si incorporam usor.
Clatite cu iaurt, cirese si sirop de afine
Incalzim o tigaie si o ungem cu ulei de cocos. Turnam cam 1/4 cana din compozitie pentru fiecare pancake. O gatim timp de 4 minute sau pana cand incepe sa faca bule si o intoarcem, pentru inca 1-2 minute. Continuam pana terminam toata compozitia.
Decoram cu fructe de padure, fulgi de cocos si sirop de artar. Sau cu orice alte fructe sau seminte va doriti.
Foto: Marius Dragne