Paste fettuccine cu creveti, invaluite cu un sos delicios din ardei copti

1
De Ioana Marosan
30 mart. 2019

Crevetii merg de minune cu sosul de ardei copti pe care te vom invata sa-l prepari ca la carte. Reteta asta va fi adorata de toti prietenii tai!

Cremoase, pline de aroma si hranitoare – aceste paste fettuccine cu creveti si sos din ardei copti iti vor incanta toate simturile.

Aroma ardeiului copt din care se prepara un piure, care sa invaluie delicatele paste fettuccine, se raspandeste rapid in toata casa. Mai adauga acestei combinatii si cativa creveti si ai la indemana o cina festiva pe care o poti prepara in mai putin de o jumatate de ora.

Paste cu pesto de rosii uscate si fistic

Ingrediente pentru paste fettuccine cu creveti si sos de ardei copti:

250 de grame de paste fettuccine

900 de grame de creveti decorticati

450 de grame de ardei copti din borcan

3 linguri cu unt

3 catei de usturoi feliati marunt

1/2 lingurita cu boia

1/2 lingurita cu fulgi de ardei iute

180 ml de smantana lichida slaba

45 de grame de parmezan razuit

Patrunjel tocat marunt

Sare

Spaghete din dovleac cu creveti gatiti in vin alb – o reteta de paste fara gluten

Mod de preparare:

Intr-o cratita mare se pune multa apa cu sare la fiert. Se adauga pastele fettuccine, care se fierb al dente, respectand instructiunile de pe pachet. Ardeii copti impreuna cu lichidul in care au stat se pun in blender si se mixeaza pana cand obtii un sos cremos si catifelat.

Intr-o tigaie incinsa se adauga untul, crevetii, boiaua si fulgii de ardei iute, amestecand totul pe foc mediu timp de 3-4 minute. Adauga apoi sarea si usturoiul, lasand totul pe foc inca un minut.

Redu focul pe mic si scoate crevetii pe o farfurie. In aceeasi tigaie adauga sosul cremos din ardei copti si gateste-l la foc mic timp de 10 minute, amestecand des cu o lingura de lemn.

Reteta de paste sanatoase a lui Jamie Oliver

Adauga apoi smantana lichida, lasa totul pe foc inca un minut, dupa care stinge focul. Adauga apoi crevetii in sosul rezultat si pastele fettuccine, amestecand totul foarte bine. La final, orneaza farfuria cu patrunjel proaspat si parmezan razuit.

Foto: Shutterstock.com