Crusta de conopida este mult mai simplu de facut decat o baza traditionala de pizza. Nu necesita framantare sau timp pentru ca aluatul sa creasca. Dar nici nu vom pretinde ca are acelasi gust si textura ca un aluat cu faina. Are o aroma foarte interesanta si ne putem juca in voie cu toppingurile. Ce ziceti, incercati?
Ingrediente pentru pizza cu crusta de conopida:
Pentru crusta:
600g conopida
80g faina de migdale
1 lingura oregano uscat
3 oua
Sare si piper
Pentru topping:
1 zucchini sau 1 dovlecel
Pasta de rosii
2 maini de frunze verzi (noi am folosit baby spanac si rucola)
Rosii cherry
Parmezan
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui blender proceseaza conopida, vei obtine o textura ca de “orez”. Toarna compozitia obtinuta intr-un bol si adauga faina de migdale, oregano uscat, ouale, sarea si piperul. Amesteca bine cu mainile; coca obtinuta va fii mult mai lipicioasa decat o coca traditionala.
Transfera jumatate din compozitie intr-o tava de copt si intinde bine blatul. Coace blatul timp de 30 de minute la 200 grade.
In acest timp, pregateste toppingul. Spala frunzele verzi, taie dovlecelul fasii si pune-le intr-un bol. Asezoneaza cu sare, ulei si suc de lamaie.
Cand blatul este gata si usor maronit pe margine, intinde 2-3 linguri de pasta de rosii, pune din amestecul de frunze verzi din belsug si cateva rosii cherry proaspete. Coace pizza pentru inca 5-10 minute.
Inainte sa servesti, presara parmezan ras fasii.
Foto: Marius Dragne