Acum exista foarte multe alternative la pizza traditionala si merita sa le incerci daca iubesti acest preparat. Daca nu consumai atat de des pizza pentru ca are faina alba si te ingrasa, incearca aceasta reteta de pizza verde fara gluten.
Un lucru foarte important este sa te limitezi la 3-4 ingrediente pentru topping, insa sa le alegi pe cele care se combina cel mai bine. De exemplu, in acest caz un pesto, mozzarella fresca de bivolita, rucola si rosiile sunt perfecte pentru o pizza sanatoasa.
Ingrediente pentru pizza verde fara gluten:
353 ml de apa calda
1 lingurita cu zahar de cocos
1 pachet de drojdie uscata
300 de grame de faina integrala de orez
120 de grame de amidon pudra arrowroot
1 lingura cu tarate de psyllium
1 lingurita cu sare de mare
2 linguri cu ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius.
Apa calda se amesteca cu zaharul pana se dizolva, dupa care se adauga drojdia, uleiul de masline si se lasa cateva minute.
Faina se amesteca cu pudra de arrowroot, taratele de psyllium si sarea, dupa care se toarna amestecul lichid cu drojdie.
Se amesteca cu o lingura de lemn pana se formeaza aluatul, dupa care se acopera cu prosop si se lasa la dospit 30 de minute.
Dupa ce a dospit, se imparte aluatul in doua, iar daca nu-l folosesti pe tot, il poti pastra in folie alimentara la congelator.
Se intinde aluatul cu degetele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pe al treilea rand de jos in sus. Se lasa 10-15 minute pana cand se rumeneste, dupa care se scoate si se intinde un strat de pesto, bucati de mozzarella si felii de rosii gustoase.
Se introduce din nou la cuptor pana cand se topeste branza si se orneaza la final cu rucola proaspata si ulei de masline extravirgin.
Foto: Shutterstock.com