Afinele congelate sunt foarte sanatoase. Daca iti place sa le consumi intr-un terci cremos si cald de ovaz, atunci sigur iti va surade si ideea de a prepara o prajitura din aceleasi ingrediente.
De data aceasta, iti propun sa amesteci fulgii de ovaz cu afine si alte cateva ingrediente sanatoase. Tot acest amestec merge la cuptor si te invaluie cu aromele lui pe masura ce se rumeneste.
Prajitura delicioasa cu ciocolata, fara faina
Ingrediente pentru prajitura cu fulgi de ovaz si afine:
2 cesti cu afine congelate
2 linguri cu zahar de cocos
50 de grame de ulei de cocos topit
2 linguri cu sirop de artar sau miere de albine
105 grame de migdale masuntite
140 de grame de fulgi de ovaz fini
Putina sare de mare
Prajitura suedeza cu migdale si cardamom
Pentru topping:
3 linguri cu ulei de cocos topit
2 linguri cu sirop de artar
160 grame de migdale maruntite
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Afinele se pun pe foc mic si se lasa 10 minute pana cand incep sa fiarba. Apoi se adauga zaharul de cocos si se mai lasa inca 10 minute ca sa se ingroase.
Amesteca intr-un bol migdalele maruntite cu fulgii de ovaz, sare, ulei de cocos si sirop de artar. Se amesteca pana cand se incorporeaza toate ingredientele, dupa care se preseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste acest strat se toarna unul de gem de afine.
Negresa vegana din doar 4 ingrediente
Ca sa faci toppingul se amesteca migdalele cu uleiul de cocos si siropul de artar.
Se presara toppingul peste gemul de afine si se introduce tava la cuptor timp de 15 minute.
Se lasa putin la racit inainte de a se felia in patrate.
Se poate pastra intr-un recipient inchis ermetic timp de 3 zile. Merge de minune alaturi de un pahar cu lapte de migdale la micul dejun sau ca gustare sanatoasa.
Foto: Shutterstock.com