Prin gatirea indelungata la temperatura scazuta, aromele ingredientele se vor combina foarte bine, dand nastere unui preparat foarte gustos si sanatos.
Rosiile si ciupercile, alaturi de capere si usturoi vor da o aroma deosebita carnii de pui gatita incet iar pastele vor absorbi suficient de mult lichid pentru a conferi satietate acestui preparat simplu, dar foarte gustos.
Pui in crusta de lamaie, cimbru si piper cu orez integral
Ingrediente pentru pui cacciatore cu paste la slow cooker:
-170 ml apa;
-1 lingura de faina alba;
– 680 ml supa de pui fara sare;
-170 ml vin alb;
-80 gr oregano proaspat, tocat;
-80 gr de capere, scurse;
-1/2 lingurita de sare;
-1/2 lingurita de piper rosu, macinat;
– 8 catei de usturoi, tocati;
– 1 cutie de rosii cubulete;
– 250 gr de ciuperci, taiate in sferturi;
– 8 pulpe superioare de pui, fara piele;
-2 linguri de ulei extravirgin de masline;
-340 gr de spaghete, rupte in jumatati;
-150 gr de spanac baby;
-60 gr de parmezan razuit.
Curry de pui si conopida, o combinatie ideala pentru serile de iarna
Mod de preparare:
Ai nevoie de un slow cooker, pe care sa il setezi pe functia de temperatura Low. Se pun impreuna apa, faina, supa de pui, vinul, oregano, caperele, sarea, piperul, usturoiul, rosiile si ciupercile si se amesteca pentru a se obtine o supa. Se adauga pulpele de pui, se acopera vasul si se lasa la gatit pe functia Low timp de 7 ore si jumatate.
Dupa aceea se scot pulpele de pui si se lasa la racit. Cand s-au racit suficient de bine, se scot oasele, pastrandu-se carnea intr-un bol acoperit. In zeama in care a fiert carnea de pui se pun pastele si uleiul de masline si se gatesc pe functia de temperatura High timp de 15 minute sau pana cand pastele sunt patrunse.
Se adauga spanacul baby si se lasa sa se gateasca pana cand se inmoaie. Supa cu paste se imparte in 8 castroane de adancime medie iar deasupra se adauga carnea de pui. Se garniseste cu parmezan razuit.
Friptura de pui la cuptor cu cartofi dulci si curmale (si o salata bonus)
Foto: Shutterstock.com