Quesadilla mexicana cu carne de curcan

1
De Ioana Constantin
3 mai 2019

De sarbatori ne bucuram de preparate culinare traditionale care, de cele mai multe ori, sunt grele pentru sistemul nostru digestiv. Noi iti propunem o reteta mexicana usoara, sa iti linistesti stomacul dupa o perioada cu mese grele.

Bucataria mexicana a devenit foarte populara si la noi in tara, datorita combinatiilor extrem de gustoase de carne, legume si condimente. Daca te-ai plictisit de carne de miel, sarmale si drob, incearca o reteta super simpla si versatila – quesadilla mexicana cu carne de curcan.

Ingrediente quesadilla mexicana
Mod de preparare:

Intr-un bol mic, amestecam 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura oregano uscat, zeama de la o lamaie mare, ½ lingurita sare si ½ lingurita piper macinat. In acest mix introducem pieptul de curcan taiat fasii, amestecam bine si lasam ingredientele sa se patrunda 10 minute.

Guacamole cu mango, un preparat care te duce cu gandul la soare

Incingem o tigaie, rasturnam combinatia de carne cu condimente in ea si prajim acest mix la foc mare, timp de 3-4 minute. Avem grija sa prajim carnea pe ambele parti, pana prinde culoare. Mijlocul trebuie sa ramana moale si suculent, nu uscat. Scoatem carnea cand este gata si rasturnam, in aceeasi tigaie, toate legumele pana devin putin moi (timp de 2-3 minute).

Clatite americane cu cartof dulce si cardamom – un deliciu pufos

Acum ca avem toate ingredientele pregatite, impartim carnea prajita si legumele in 2 parti egale, astfel incat sa ne ajunga pentru 2 portii de quesadilla. Nu uitam de cascaval – acesta trebuie impartit in 4 portii – vei vedea de ce.

Incingem o tigaie curata si o lasam la foc mediu, turnam 1 lingura de ulei de masline si adaugam o tortilla, presaram un sfert din branza rasa. Cand branza incepe sa se topeasca, asezam prima portie de carne si legume, presaram inca un sfert din cascaval pe deasupra si asezam cea de-a doua tortilla.

Falafel la cuptor cu 5 ingrediente

Le servim fierbinti, taiate ca niste bucati de pizza si le servim cu smantana sau iaurt, un sos picant sau guacamole.

Foto: Shutterstock.com